Hlavní obsah

Plzeňskými katy byli Barinka a Okál

ZLÍN

Valašskými chorály a máváním žlutými šálami, které obdrželi zdarma od domácího klubu, oslavili zlínští fanoušci vysoké vítězství v úvodním zápase semifinálové série extraligového play-off. Málokdo z nich očekával, že plzeňský brankář Málek, strůjce senzačního vítězství svého týmu ve čtvrtfinále nad Pardubicemi, inkasuje šest gólů.

Článek

Plzeňskými katy se stali především útočníci Barinka s Okálem. Oba zatížili soupeřovo konto dvěma góly. Zejména jméno Petera Barinky, který převzal cenu pro nejlepšího hráče střetnutí, zlínští diváci dlouho po závěrečné siréně vyvolávali.

"Utkání se mi povedlo, ale obrovská pochvala patří celému mužstvu. Podali jsme kolektivní výkon. Byli jsme na zápas velice dobře připraveni. Plzeňskou obranu jsme rozebrali výtečnou kombinační hrou. Některé góly jsme vstřelili i skoro do prázdné branky. Málek je sice výtečný gólman, avšak tentokrát neměl nárok," netajil slovenský útočník radost .

Okál stále věřil v úspěch

Miroslava Okála těšilo, že poprvé v sezóně zaznamenal v utkání dvě branky. "Jsem rád, že jsme tentokrát góly rozložili mezi všechny tři formace. Prvnímu Leškovu útoku jsme tak notně odlehčili," liboval si.

.:ANKETA:
Kdo vyhraje druhý zápas? Hlasujte na konci článku

Okál přiznal, že po bleskové vedoucí brance hostů mu trochu zatrnulo. "Rychle jsme se ale z útlumu dostali. Plzeň naopak vedoucí gól uspokojil. Jakoby si její hráči mysleli, že vítězství přijde samo. Nás jednobrankové manko vyburcovalo ke zvýšenému úsilí. Za stavu 2:1 jsem po úvodní třetině věřil, že pro nás zápas dobře dopadne," tvrdil.

Zlepšíme se, slibuje Straka

Zlínské nadšení ostře kontrastovalo se zklamáním plzeňských hokejistů. "To, co jsme tentokrát předvedli, bylo hrozné. Domácí nás předčili úplně ve všem. Musíme si vzít ze zápasu ponaučení. Ve čtvrtek určitě vložíme do utkání mnohem víc bojovnosti a nasazení. Náš přístup se zlepší," sliboval kapitán Plzně Michal Straka.

Na první pohled jednoznačný duel se podle něj zlomil ve druhé třetině. "Kdyby za stavu 2:1 pro domácí skončila Paroulkova střela místo na tyči v brance, možná bychom se zvedli a všechno mohlo být jinak. Ještě i při dvougólovém manku jsem doufal, že může dojít ke zvratu.

Nešťastný čtvrtý gól Hamé nás ale definitivně zlomil. Ve čtvrtek je ale také den," díval se Straka už do budoucna. "Také na zlínské přesilovky si budeme muset dát větší pozor," upozornil na jednu z největších předností soupeře.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice