Hlavní obsah

Třetí souboj v Edenu slibuje přitvrzení hry

PRAHA

Agresivnější hokej plný osobních střetů očekávají obě mužstva při pokračování pražského semifinále na užším kluzišti v Edenu. "Dojde na tvrdší i daleko kontaktnější hru, což by nám mělo svědčit," míní útočník Slavie Michal Sup.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Hanzlík ze Sparty (vlevo) a slávista Michal Sup ve druhém semifinálovém utkání play-off.

Článek

Tvrdých srážek bylo k vidění zatím minimálně a emoce výrazněji rozproudil jen obránce Sparty Josef Řezníček čtvrteční pěstní potyčkou se slávistou Alešem Krátoškou, kterého dvěma pravými háky poslal k ledu. "Už na Slavii se atmosféra přiostří, přibude osobních soubojů a s nimi stoupnou vášně," odhaduje.

Kdo se lépe vyrovná s užším kluzištěm?

Trenér Sparty Alois Hadamczik si ale nemyslí, že by přitvrzení hry něčemu prospělo. "Nasazení ani dramatický náboj úvodním dvěma zápasům nescházely a lepší je vidět hokej než gladiátorské souboje."

.:ANKETA:
Jak dopadne třetí zápas? Hlasujte na konci článku

Slavii je však doma důraz v osobních soubojích vlastní. "Věřím, že Spartu dokážeme přetlačit. Výhoda domácího ledu ale není v této sérii až tak markantní, spíš bude záležet, jak se týmy srovnají s přechodem na ledovou plochu, která je o dva metry užší," uvažuje slávista Milan Antoš.

Žádný masakr nečekejte

"Já bych žádný masakr nečekal. Rozhodčí jsou přísní a nikdo nechce být vylučován, přesilovky totiž mohou být klíčové," tvrdí nejlepší střelec Sparty v play-off Martin Chabada. "Hráči se snaží nedělat zbytečné fauly a šetří energií, protože série může být hodně dlouhá," uvažuje asistent slávistického kouče Ondřej Weissmann.

Hru Sparty doma podle Michala Broše ovlivnily i vzpomínky na loňské semifinále, kdy Slavia na jejím ledě všechna tři utkání vyhrála: "Zafungovala nervozita, měli jsme to ještě v hlavě. Vydřená výhra ve druhém zápase by nás měla správně nakopnout."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice