Hlavní obsah

Slávisté zase ztratili zápas v nastaveném čase

PRAHA

Jen jediný ze čtyř zápasů semifinálové série mezi pražskými týmy rozhodla normální hrací doba. Vždy, když zápas dospěl do prodloužení nebo k samostatným nájezdům, radovali se z výhry sparťanští hokejisté. Vývoj série tak připomíná loňské semifinále, jen v opačném gardu.

Článek

I v minulé sezóně totiž rozhodovaly třetí a čtvrté utkání samostatné nájezdy, hrálo se však v Holešovicích a úspěšnější byli hráči Slavie.

Asistent trenéra Sparty Kamil Konečný se domnívá, že tři úspěšně zvládnuté koncovky v řadě nemůžou být náhodné. "Samozřejmě, že jsme měli trochu štěstí, ale je to i projev zarputilosti, sebedůvěry a hokejové umění, kterého je podle mého názoru více na naší straně," uvedl.

Do prodloužení by ale duel nedospěl, nebýt důrazu Martina Chabady, který neuvěřitelně srovnal snad půl vteřiny před vypršením šedesáté minuty.

"Moc jsme tomu už nevěřili, protože Slavia má vynikající obranu, ale také to možná malinko podcenila," líčil nadšeně. "Když jsem viděl, že je puk v brankovišti, tak jsem se neohlížel a snažil se ho dostat za čáru," tvrdil Chabada.

Ujčík 'oblékal' Kadlece do kravaty

Pro obránce Slavie Petra Kadlece to byla hodně hořká pilulka, protože v právě v závěru třetího dějství byl také na ledě. "Musím se na celou situaci ještě podívat na videu. Ale Viktor Ujčík mi tam dával kravatu, tak jsem se k puku nemohl pořádně dostat," stěžoval si bek, kterého kouč Růžička poslal na rozhodující pátý nájezd

Před Kadlecem tak byla nelehká úloha: musel proměnit. "Snažil jsem se držet koncentraci a viděl jsem, že Bříza má mezeru mezi betony. Bohužel to nevyšlo," netajil se zklamáním.

Naprosto opačné pocity měl exekutor rozhodujícího nájezdu sparťanský bek Josef Řezníček. "Spousta kluků nechtěla jet, tak jsem se trenérům přihlásil. Sice jsem nechtěl střílet jako pátý, ale vyplynulo to tak," smál se a ještě uznal, že zakončení si plánoval předem.

"Naštěstí se puk nikde nesvezl a padlo to za Fraňka." Loni sparťany vychytal Roman Málek, ale ten je v Plzni. "Musím říct, že nás to těší, na Fraňka si přece jen víc věříme," přidal se Chabada.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice