Hlavní obsah

Hokejoví mistři slavili ve Zlíně celou noc i den

ZLÍN

Oslavy titulu zlínských hokejistů začaly už ve čtvrtek odpoledne po jejich klíčovém vítězství nad Slavií. Oficiální rámec ale dostaly v pátek před radnicí, kam přispěchaly přibližně dva tisíce fanoušků. Na hráčích mistrovského celku bylo patrné, že intenzivní radost prožívají už přes půl dne, přesto s chutí stříkali do davu šampaňské a házeli fanouškům své dresy.

Foto: PRÁVO/Martina Žáčková

Kapitán Zlína Miroslav Okál při oslavě před zlínskou radnicí kropí fanoušky dávkou šampaňského

Článek
Fotogalerie

"Mistři" - hlásala vývěska na průčelí Velkého kina, když kolem něj ve čtvrtek odpoledne mířili fanoušci na zimní stadion ve Zlíně na zápas mezi domácím týmem a Slávií. Původně pouhá informační upoutávka na právě uváděný nový český film o pár hodin později získala na mimořádné aktuálnosti.

Okál tančil s bruslemi na stole

Nespoutaný dav nadšených fanoušků hned ve čtvrtek večer na dlouhé minuty uvěznil nové mistry v šatně, kde Okál ještě s bruslemi na nohou tančil na stole v rytmu písní zlínskými hokejisty milované skupiny Alkehol.

Až hodinu a půl po zápase fanoušci umožnili děkovačku svých hrdinů. Martin Altrichter se na led vrátil jen nalehko, obnažená bedra mu zakrýval ručník. "Je to bombastické, musím si to naplno užít, protože takových chvil není v životě moc," tvrdil gólman, jenž byl před deseti lety u postupu Slavie do extraligy a letos ve finále od ní dostal za 224 minut pouhé dva góly.

Všichni pili z poháru

Ze šatny, kde teklo šampaňské proudem a vzduch voněl po doutnících, se hráči dostali až před půlnocí a hned mířili do nedalekého Hockey baru, jehož spoluvlastníkem je kapitán Okál. Pro fanoušky nebylo těžké tým objevit, takže do poháru šampiónů se neustále lilo šampaňské. "Možná se to bude počítat na hektolitry. Každý se z něj chtěl napít," líčil Rostislav Vlach.

V ulicích se do noci ozývalo troubení klaksonů aut a nadšené pokřiky fanoušků, kteří se ve skupinkách a mávající žlutými šálami a prapory potulovali centrem města. V hospodách se vítězství zapíjelo spíš poklidně. V jednom baru ale například rozvášněná fanynka odhodila stud i oblečení a nechala si novopečenými mistry podepsat ňadra.

Hamrlík si zařádil

Svítání zastihlo mužstvo v tanečním Klubu 603, kde na parketu řádil neúnavný Martin Hamrlík, jenž s chutí líčil své setkání se zlínskou celebritou po zápase v kabině. "Povídám, tož si pane Baťa dejte s náma cigáro. No a on si dal."

Hamrlík rovněž přesvědčil spoluhráče, že jít si lehnout by bylo zbytečně, když mají už v poledne přijetí na radnici. "Vidím to tak, že večer a v noci budeme slavit a přes den spát. Úspěch se musí vychutnat do poslední kapky," tvrdil útočník Jaroslav Balaštík.

Spanilá jízda ve vláčku

Titul se v pátek slavil i před radnicí, kam přispěchala přibližně tisícovka dětí i dospělých. Hráči se pochlubili pohárem, z pódia šampaňským skropili diváky, rozdávali autogramy, a zpívali s fanoušky hymnu klubu.

"Prožíváme euforii, město propadlo žlutému hokejovému šílenství," tvrdil kapitán týmu Miroslav Okál, když se spoluhráči usedal na Náměstí míru do připraveného pouťového vláčku, aby vyjeli na okružní cestu centrem Zlína.

Hráči zdarma na koncert i do divadla

Ještě předtím jim primátor Tomáš Úlehla slíbil, že zařídí odlití zvonu, který by vyjádřil úctu města k hráčům. "Měly by na něm být zaneseno, kdo historické prvenství pro Zlín vybojoval a mohl by pak viset v hale, aby se na něj před každým zápasem třikrát zazvonilo pro zastrašení soupeře,"

Hned po vítězství se na hokejisty začaly sypat nejrůznější výrazy díků od místních institucí i podnikatelů. Všichni členové týmu například dostali pozvání k bezplatnému vstupu na chystaný koncert skupiny Kabát ve Zlíně. Městské divadlo zase hokejistům i s partnerkami nabídlo mimořádné představení komedie Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou.

Oslavy až do pondělí

Páteční odpoledne bylo časem kratšího odpočinku, ale hráči si hned slibovali, že nesmí chybět večer v Klubu 603, kde koncertovala skupina Alkehol, jejíž hudba během play-off hřměla v kabině. "Oslavy vydrží minimálně do pondělí, spojíme je s velikonoční pomlázkou. Asi nám bude špatně, ale titul za to stojí," odhadl Tesařík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice