Hlavní obsah

Lecavalier ve Spartě? Lener preferuje Čechy

PRAHA

Jak už jsme v úterý informovali, příchod Vincenta Lecavaliera stejně jako jiných hvězd do hokejové Sparty je na spadnutí. Údajně zbývá jen doladit detaily. Hlavní slovo v otázce hráčských příchodů má ale staronový trenér holešovického týmu Slavomír Lener, a ten z možných zámořských posil není zrovna nadšený. Raději chce dát přednost domácím borcům.

Foto: PRÁVO

Slavomír Lener přemýšlí o novém kádru Sparty

Článek

"Samozřejmě je potěšující, že takoví hráči jako Lecavalier mají zájem u nás hrát, ale naší prioritou je dát přednost českým hráčům. Takže náš cíl je jasný - nejprve podepsat sparťany, a pokud se to nepovede, tak teprve vstupují do hry zámořští hokejisté," řekl dnes pro Sport.cz Lener.

"Sparťany" myslí Lener bývalé hráče pražského týmu, kteří poslední sezónu strávili v NHL. Pokud nastane v NHL skutečně stávka, je připraven obléci znovu sparťanský dres David Výborný, s mužstvem absolvuje tréninky i Jan Hlaváč. Ten je údajně blízko dohodě.

Jasno do konce příštího týdne

Že chce Sparta stavět na vlastních hráčích, nám potvrdil i sportovní ředitel klubu Miroslav Kuneš. "Přednost mají jednoznačně "naši" hokejisté, přičemž o kádru pro novou sezónu chceme mít na 99% jasno do konce příštího týdne," zdůraznil.

.:ANKETA:
Být trenérem Sparty, komu bych dal přednost? Hlasujte na konci článku

Nechtěl přitom spekulovat o maximálním počtu nových posil. Řekl jen, že by jejich počet neměl být vyšší než jedna formace a v žádném případě by nemělo jít o brankáře. Lener byl o něco konkrétnější. "Z NHL chceme mít asi jednoho obránce a maximálně tři útočníky," prozradil kouč. Z krajánků Sparta ještě usiluje o Patrika Štefana a Karla Pilaře.

Ve hře je i mistr světa

Kuneš přiznal, že došlo k jednáním s agentem Vincenta Lecavaliera, stejně jako s agenty mnoha dalších zámořských hvězd. Konkrétní být nechtěl, potvrdil jen jméno útočníka Calgary Matthew Lombardiho. Sdílnější nechtěl být ani Lener, přesto mu unikla jména tří hráčů Buffala - zájem hrát ve Spartě prý měli Jochen Hecht, Jean-Pierre Dumont, či poslední kanadský mistr světa Daniel Briere.

Reklama

Související témata: