Hlavní obsah

Nejlepším hráčem prvního týdne extraligy Kotalík

PRAHA

Zámořská posila Liberce Aleš Kotalík si vedl nejlépe ze všech hráčů v prvním týdnu hokejové extraligy. Ve třech zápasech dokázal nasbírat skvělých sedm bodů za čtyři branky a tři asistence a také jeho zásluhou jsou liberečtí Tygři prozatím bez porážky. Do první desítky nejlepších hráčů se dostali ještě dva Kotalíkovi spoluhráči.

Foto: PRÁVO

Aleš Kotalík

Článek

Stejně jako během loňské sezóny sledovala a hodnotila redakce Sport.cz každý týden výkony českých hokejistů v NHL, hodlá nyní oceňovat nejlepší výkony hráčů v české extralize. Hodnocení je přitom zaměřeno na užitečnost hráče pro svůj tým v daném týdnu.

Největší radost mohou mít po prvním týdnu extraligy v Liberci, který během úvodních třech utkáních soutěže nepoznal hořkost porážky. Především skvěle funguje útok zámořských posil Vrbata-Kotalík-Nedorost, z nichž první dva jmenovaní se vešli do elitní desítky nejúspěšnějších hráčů týdne v našem žebříčku.

Za nejlepším hráčem prvního týdne extraligy Kotalíkem, skončil staronový kapitán Litvínova Robert Reichel. Ten sice ve třech zápasech nasbíral stejný počet jako liberecký forvard, ale na druhé místo jej odsunul nejen menší počet branek, ale i fakt, že narozdíl od Kotalíka bodoval jen ve dvou zápasech.

Ze stejného důvodu je až na pátém místě Reichlův spoluhráč Martin Ručinský. Znojemští Karel Rachůnek i Peter Pucher se do statistik zapsali stejně jako Ručinský šestkrát, ale v jejich prospěch hovoří, že dokázali bodovat  ve všech třech zápasech po sobě.

Nejlepší výkony hokejistů v extralize:
(týden od 16. do 22. září)
1. Aleš Kotalík (Liberec)37 (4+3)
- v pátek vítězný gól a asistence v Pardubicích (5:2) , v neděli asistence proti Jihlavě (5:1), v úterý hattrick a asistence ve Znojmě (7:4)
2. Robert Reichel (Litvínov)37 (3+4)
- v neděli dva góly a dvě asistence včetně přihrávky na vítězný gól proti Třinci (8:1), v úterý gól a dvě asistence včetně přihrávky na vítězný gól ve Varech (6:4)
3. Karel Rachůnek (Znojmo)36 (2+4)
- v pátek dvě asistence včetně přihrávky na vítězný gól v Třinci (5:4), v neděli gól proti Varům (4:2), v úterý gól a dvě asistence proti Liberci (4:7)
4. Peter Pucher (Znojmo)36 (2+4)
- v pátek dvě asistence v Třinci (5:4), v neděli asistence proti Varům (4:2), v úterý dva góly a asistence proti Liberci (4:7)
5. Martin Ručinský (Litvínov)36 (3+3)
- v neděli gól a dvě asistence proti Třinci (8:1), v úterý dva góly a asistence ve Varech (6:4)
6. Milan Hnilička (Liberec)3(3-0-0)
- v pátek vychytal vítězství v Pardubicích (5:2), v sobotu proti Jihlavě (5:1), v neděli ve Znojmě (7:4)
7. Radim Vrbata (Liberec)35 (1+4)
- v pátek gól v Pardubicích (5:2), v neděli asistence proti Jihlavě (5:1), v úterý tři asistence včetně přihrávky na vítězný gól ve Znojmě (7:4)
8. Marek  Uram (Znojmo)35 (3+2)
- v pátek gól v Třinci (5:4), v neděli dva góly včetně vítězné branky plus asistence proti Varům (4:2), v úterý asistence proti Liberci (4:7)
9. Ivan Padělek (Vítkovice)35 (4+1)
- v pátek gól v Plzni (4:1), v neděli hattrick a asistence proti Pardubicím (5:2)
10. Martin Škoula (Litvínov)35 (1+4)
- v neděli asistence na vítězný gól proti Třinci (8:1), v úterý vítězný gól a tři asistence ve Varech (6:4)

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice