Hlavní obsah

Lašákův návrat pomohl, Pardubice nabírají dech

PARDUBICE

Šest kol čekali hokejisté favorizovaných Pardubic na tříbodovou vzpruhu. Až po nástupu kouče Vladimíra Martince se na jejich kontě objevila dvě vítězství. "Vyplatila se nám pořádná práce, kluci konečně makali celých šedesát minut," cenil si nový trenér, kterému při nástupu do funkce pomohla souhra bývalých spoluhráčů z Edmontonu Hemského s Dopitou.

Článek

"Snad se k nám přiklonilo i štěstí, šancí jsme měli v každém zápase dost, ale góly přišly až teď. Navíc jsme začali zodpovědněji bránit," líčil pětatřicetiletý centr Východočechů.

K jejich větší pohodě přispělo i uzdravení slovenské akvizice v brance Jána Lašáka, který si za utkání proti Jihlavě a ve Varech připsal 59 zákroků, když inkasoval jen dvakrát. "Bylo na čase ukázat lidem a hlavně sobě, že umíme vítězit," tvrdil Lašák. "Konečně jsem z branky viděl na spoluhráčích náboj, chuť do hry a obětavost."

A kde se vzala taková proměna? "Po prohraném domácím utkání se Zlínem jsme si sedli v kabině a pár věcí si vyříkali," prozradil gólman. "Změna trenéra byla pro nás impulsem, abychom se na sebe podívali a uvědomili si, o co nám vlastně jde. Pan Výborný to přece vzdal kvůli nám," uvědomoval si Lašák část viny kvůli odchodu zkušeného trenéra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice