Hlavní obsah

Hlaváč: Dva góly za zápas vstřelí Jágr, já ne

PRAHA

Zatím dvě branky vstřelil v hokejové extralize útočník Jan Hlaváč, který během výluky NHL obléká dres pražské Sparty. Slabší formou v koncovce se ale netrápí. "Já jsem rád za každý gól, třeba do prázdné brány," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Jan Hlaváč

Článek

V osmi utkáních v extralize jste zatím vstřelil jen dvě branky. Šancí jste měl přitom dost, nejste ze své dosavadní bilance trochu zklamán? Ale ne, nečekal jsem, že se trefím dvakrát za zápas. To zvládne Jarda Jágr, já ne. Já jsem rád za každý gól, třeba do prázdné brány.

Hráči, kteří přišli do extraligy ze zámoří, si často stěžují na držení, které z NHL tolik neznali. Jak se s nečistou hrou srovnáváte vy? Pomalu si začínám zvykat, brečet nebudu, ale ze začátku to pro mě bylo dost velké překvapení. Je to obrovský nešvar, útočící hráče ta drobná držení hokejky a háčky strašně omezují. Mnohem víc než třeba tvrdá hra do těla. Jste třeba u mantinelu a vůbec se nemůžete pohnout, rozjet se. To člověka dokáže otrávit, cítí bezmoc. Bohužel se to v extralize píská dost málo, spíš půjdete na trestnou lavici za dobrý zákrok tělem...

Trenér Lener často točí hráče v jednotlivých řadách, několik útočníků bylo pro nemoc či zranění mimo hru. Dělá vám problémy si zvykat na takovou rotaci hráčů? Je to samozřejmě složitější, vždycky si musím zvykat na trochu odlišnější styl hry. Ale ať ke mně do útoku přijde kdokoliv, vždycky se jedná o kvalitního hráče, takže s tím zas takový problém není. Navíc jsem na to zvyklý z Ameriky.

Se spoluhráči se tak stihnete sehrát aspoň při trénincích. To ano, ale v řadách, se kterými zápas začínáme. Během utkání se ale stejně většinou promíchají.

Mluvil jste o Jágrovi, který do extraligy vtrhl úžasným způsobem. V neděli jeho Kladno přijíždí právě na Spartu. Jak se těšíte? Ještě o tom nepřemýšlím, nejdřív jedeme v pátek do Varů, v sobotu se můžeme bavit o Jágrovi. Ale pokusíme se ho uhlídat, co nám zbývá. I když se to zatím ostatním týmům moc nedařilo...

Reklama

Související témata: