Hlavní obsah

Malík bude Vítkovicím chybět v prvních zápasech play off proti Pardubicím

Ostrava

Hokejistům Vítkovic může v play off extraligy scházet druhý nejproduktivnější obránce Marek Malík (36). Zadák vynechal kvůli zranění přitahovače třísel poslední dvě kola základní části a velký otazník visí i nad jeho starty ve čtvrtfinále proti Pardubicím.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z prvního gólu. Vlevo je Marek Malík.

Článek

Vytáhlý bek s letitými zkušenostmi z NHL chybí v sestavě vicemistra od minulého týdne. "Nevypadá to vůbec dobře. Jedná se o zranění, u kterého se špatně odhaduje doba léčení. Může to být jeden i čtyři týdny," řekl vítkovický trenér Mojmír Trličík.

Malík má podobný zdravotní problém jako nedávno gólman Roman Málek, který se ale už vrátil do branky a bezchybným výkonem v neděli přispěl k výhře Vítkovic nad Třincem. Ta posunula Ostravany rovnou do čtvrtfinále.

"Bohužel u Marka se to zhoršuje. Zkoušel to a chtěl hrát už v neděli proti Třinci, ale nešlo to. Máme ještě deset dnů času do prvního čtvrtfinálového utkání, tak uvidíme, jak se to vyvine," podotkl Trličík.

Do play off půjdou Vítkovičtí i bez dlouhodobě zraněného slovenského beka Denise Reháka, který už pravděpodobně v této sezóně do hry ani nezasáhne. Čtvrtfinálovou sérii proti Pardubicím rozehrají Vítkovice příští čtvrtek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice