Hlavní obsah

Divíšek pomohl Brnu k výhře nad Kladnem třemi asistencemi

BRNO

Koncentrovaný výkon v první třetině, který vycházel z dokonalé obrany, byl podle brněnského útočníka Tomáše Divíška základním kamenem při vítězství Komety v prvním zápase předkola play off. Zkušený forvard k výhře přispěl velkým dílem a patřil k hlavním útočným pilířům domácího týmu. Připsal si tři asistence po přesných přihrávkách.

Foto: www.hc-kometa.cz

Tomáš Divíšek v dresu Komety Brno (vlevo).

Článek

"Začátek byl z naší strany úžasný. Všichni odvedli vynikající výkon. I když musím přiznat, že jsme se dostali ve třetí třetině na chvíli do krize, když soupeř snížil na rozdíl jediné branky," řekl po utkání Divíšek. "Naštěstí jsme se z krize rychle otřepali a závěr už jsme si uhlídali," dodal s úlevou Divíšek.

Vítězství Komety pečetil nejproduktivnější hráč týmu Miroslav Holec, který v závěrečné třetině předvedl ukázkové sólo zakončené pátým gólem. "Ani nevím, zda se ke mně odrazil puk, nebo si kladenští útočníci špatně nahráli," popsal Holec začátek své akce ještě ve vlastní třetině.

"Viděl jsem, že mám větší rychlost než obránce, který se mě snažil zastavit. Byl pravák, proto jsem zkusil podhodit mu puk pod hokejkou. Vyšlo mi to," usmíval se Holec, kterého chtěl ještě kladenský bek Jason Lepine odtlačit. "Sklouzl mi po zádech. Situaci jsem ustál. Potom mi ještě chtěl brankář Chábera vypíchnout puk, tak jsem si kotouč stáhl a přehodil ho. Bylo to štěstí," dodal skromně brněnský útočník, který si každý vstřelený gól a radostnou euforii společně s fanoušky náležitě vychutnává.

V prvním duelu předkola viděl Holec dva klíčové momenty, které zajistily Kometě vítězství. "Povedla se nám první třetina. Měli jsme v ní štěstíčko. A potom byl důležitý čtvrtý gól," myslí si Holec, jenž si nestačil přitom všimnout, zda byl soupeř v první třetině zakřiknutý. "Soustředili jsme se na náš výkon a na dobrou obranu. To se nám ze začátku dařilo," tvrdí Holec.

Za vzestupem Komety v závěru základní části extraligy stojí výborná střelecká produktivita útoku Erat - Petrovický - Holec. "Herně jsme si sedli. Víme o sobě, hraje se nám dobře. Ale raději to nechci zakřiknout. Sezona ještě neskončila," dodal Holec.

Reklama

Související témata: