Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 5:4Karlovy Vary porazily Boleslav a mají na ní k dobru už devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zaťovič 1 : 0
11. Pabiška 1 : 1
14. Vrbata 1 : 2
23. Skuhravý 2 : 2
39. Čutta 2 : 3
44. Zaťovič 3 : 3
48. Pabiška 3 : 4
53. Pech 4 : 4
53. Skladaný 5 : 4
Záznam online reportáže

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů udělali hned v 1. kole skupiny o udržení v extralize velký krok k záchraně, když porazili poslední Mladou Boleslav a mají na Středočechy již devítibodový náskok. Vyrovnaný a dramatický zápas, který se vyvíjel jako na houpačce, rozhodli domácí dvěma góly v průběhu 53. minuty, kdy Lukáš Pech a František Skladaný otočili skóre ze 3:4 na konečných 5:4.

Článek

Obě mužstva se utkala opět po pěti dnech, neboť uzavírala dlouhodobou část. Z opatrného úvodu vybočily pouze střela Skladaného a na druhé straně příležitost Pabišky. Skóre se poprvé měnilo v deváté minutě. Při vyloučení mladoboleslavského Chaloupky se pod horní tyč trefil Zaťovič.

Když tentýž hráč o dvě minuty později sám před Valentem přestřelil, dostali se ale z protiútoku ke slovu i hosté. Při ponechané výhodě a signalizovaném vyloučení domácích vyrovnal Pabiška. Agilní čtvrtá formace Středočechů otočila vývoj utkání ve 14. minutě. Po nahrávce Pabišky uklidil Vrbata střelou z úhlu puk za Mensatorova záda.

Druhou třetinu začala lépe Energie. Domácí mladík Koblasa před Valentem vybojoval puk pro Skuhravého, který opět srovnal. Otočit skóre mohl ve 27. minutě nejlepší kanonýr základní části Kumstát, ale svůj brankový účet nenavýšil, když zcela sám přestřelil bekhendem branku Bruslařského klubu.

Po vyloučení Zaťoviče a Skuhravého se hostujícímu mužstvu naskytla příležitost hrát 101 sekund přesilovku pěti proti třem, ovšem Energetici i díky jistým zákrokům Mensatora oslabení přestáli bez úhony. To se jim už ale nepovedlo ve 39. minutě, kdy při vyloučení domácího Lučky našel Výborný zpoza branky Čuttu, který se zblízka nemýlil.

Oboustranně rychlý hokej pokračoval i v poslední třetině. Nejdříve mohl vedení hostí navýšit Mikulík, který se natlačil až před Mensatora. Naproti tomu domácí Gawryletz zcela sám před Valentem přestřelil. Vyrovnání se Energie dočkala při vyloučení Chaloupky - Proškova rána se odrazila od tyče a pro Zaťoviče již nebylo problémem opět srovnat skóre.

Středočeši se dostali zpět do vedení ve 48. minutě. Tvrdou Mikulíkovu střelu dokázal Mensator ještě vyrazit, ale na následnou střelu Pabišky již byl krátký. To však stále ještě nebyl všem událostem v KV Aréně konec.

Pro Mladou Boleslav byla kritická 53. minuta. Nejprve střelu Proška Valent jen vyrazil a Pech se nemýlil. Za 38 vteřin dokonal obrat Skladaný, který po nezištné přihrávce Sýkory dal výsledku definitivní podobu. Nezměnila ho už ani 57 vteřin trvající power play hostí.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 1. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:4 (1:2, 1:1, 3:1)
Branky a asistence: 9. Zaťovič (Pech, Kumstát), 23. Skuhravý (Koblasa), 44. Zaťovič (Prošek, Pech), 53. Pech (Prošek), 53. Skladaný (T. Sýkora) - 11. Pabiška (Nouza), 14. Vrbata (Pabiška, Nouza), 39. Čutta (D. Výborný, Balaštík), 48. Pabiška (Mikulík, Stieler). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7, navíc Tomas (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2586.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Dej, T. Sýkora, Skladaný - T. Rohan, T. Klíma, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Čutta, Hay, Beňovič - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Bahenský, Stieler, Hrdel - Nouza, Vrbata, Pabiška. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: