Hlavní obsah

Skuhravý je naše vědma, usmíval se karlovarský útočník Tomáš Sýkora po další výhře

Litvínov

Ze čtveřice celků, které bojují ve skupině o udržení, mají nejblíže k definitivní pojistce extraligové příslušnosti hokejisté Energie Karlovy Vary. Na jedenáctém místě už získali před poslední Mladou Boleslaví solidní devítibodový náskok. „Bylo by chybou se teď uspokojit, ale věřím, že se nám baráž vyhne,“ říká karlovarský útočník Tomáš Sýkora, který rozhodl svým gólem o vítězství Západočechů v Litvínově 4:3.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Hráči Karlových Varů (zleva) Jan Košťál, Václav Skuhravý a Lukáš Pech se radují z gólu.

Článek

Během zápasu jste přitom prohrávali 1:3. Jak se vám podařilo skóre otočit?

Vývoj se asi zlomil ve druhé třetině, kdy měli domácí při svém vedení další šance. Ale postupně jsme srovnali a řekli jsme si, že zkusíme zabojovat a urvat tři body. Takže maximální spokojenost.

Vyhrát se vám povedlo. Jak jste viděl svou vítěznou trefu?

Měli jsme pokyny tlačit se do branky. A když to jde, je třeba toho využít. Takhle podobně to vypadalo i při mé brance.

Krátce před tím jste se bavil na střídačce s Václavem Skuhravým, který tam byl v civilu, protože má disciplinární trest. Co vám radil?

Vašek je naše nová vědma. Koho poplácal, tak mu řekl, že dá potom gól. I mně tohle prorokoval. Skočil jsem na led a za pět vteřin to tam padlo. To je neuvěřitelné. Nevím, jestli by se měl Vašek znovu oblékat do výstroje, když to takhle funguje (úsměv).

Cítíte, že máte blízko k záchraně?

Hlavně jsme rádi, že jsme odčinili zápas se Slavií, který se nám nepovedl. V Litvínově jsme ubránili oslabení ve třech, kdy to lítalo kolem branky. Mensator nás podržel. Musíme jít s větším zaujetím do každého dalšího zápasu.

Loni jste hrál za Zlín play-off, letos ve Varech play-out? Jak to prožíváte?

Skupinu play-out i následnou baráž o udržení jsem si zahrál dvě sezóny za Mladou Boleslav, takže by mě nemělo nic překvapit. Někdo mi říkal, že jsem asi play-outový specialista. Ale letos je to z jiného soudku. S Boleslaví jsme byli jasně dole, teď je to jiné. Chce to pohlídat si domácí zápasy a snad to bude dobré.

Není vám líto, že si vás Zlín nestáhl koncem ledna zpátky?

Tam bych byl asi navíc. Oni mají stabilní centry Lešku, Čajánka a mladého Vlacha.

Kam zamíříte po skončení sezóny?

Vyprší mi smlouva, kterou převzaly Karlovy Vary ze Zlína. Nic nového nemám. Rád bych zůstal v extralize. Uvidíme, kdo se ozve.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice