Hlavní obsah

Krapet humoru v play-off. Liberecká střídačka stárne a Pardubice uhrály remízu, i když prohrály

Liberec

Jde o hodně, vítěz si zahraje o extraligový titul, nervy jsou tedy na pochodu, ale když zápas skončí, dostaví se i chvíle, kdy dojde na odlehčení, i když jen krátké. Hokejisté Liberce vstřelili v první třetině Pardubicím ve středu gól, rozhodčí nejdříve rozpažil, pak se radil s videorozhodčím, gól byl po pěti minutách uznán. Za brankovou čáru ho propasíroval Jaroslav Kudrna, střelcem byl ve středu označen ale Jan Víšek, ve čtvrtek od zeleného stolu zase Kudrna. Zamotaná situace.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Marek Pinc (uprostřed) z Liberce inkasuje první gól ve třetím semifinále. Autorem gólu byl Jiří Cetkovský (vlevo) z Pardubic.

Článek

"Asi budu stručný, prohra nás mrzí z jednoho prostého důvodu, nebyli jsme minimálně horším mužstvem. Porážku jsme si nezasloužili, ale hokej se hraje na góly a těch jsme dali stejně jako soupeř," zahájil hodnocení pardubický trenér Ladislav Lubina.

Jen pro připomenutí zápas skončil 2:1 pro Liberec, ale pardubický kouč narážel na onu situaci z první třetiny, kde se v hlavní roli předvedli Víšek, Kudrna, pardubický gólman Martin Růžička a poté i rozhodčí.

Po tomto prohlášení všem v místnosti při tiskové konferenci povolily koutky a liberecký trenér Filip Pešán kontroval. „My jsme vyhráli 3:1," což byla zase replika na gól z přesilovky ze třetí třetiny, který rozhodčí neuznali pro postavení hráče v brankovišti. „Hokej se hraje na góly a rozhodl důraz Jardy Kudrny, my máme důležitý bod," přidal už ve vážnějším tónu.

Jak myslel Lubina remízový stav? „Já se k tomu nebudu vyjadřovat," usmál se. Jak rozhodčí Parudubicím zdůvodňovali diskutovaný moment? „Já nevím, já u toho nebyl."

Úsměvné odpovědi neskončily. Pešán se vyjádřil i k zákroku brankáře Marka Pince, který si zalaškoval v posledních sekundách s fanoušky, spoluhráči a trenéry. Letící puk vzduchem ukočíroval jen tak tak. „Krásně se nám stárne na střídačce. Podle Markových slov ale bylo vše pod kontrolou. Viděl jsem, že vyjížděl na kotouč, který letěl vzduchem, pak začal couvat, pak škobrtnul a dle svých slov to rozehrál holí do rohu. To je Marek Pinc. Já jsem málem omdlel," smál se už klidný Pešán. "Já měl tep málem 700," přidal se i hlavní kouč Jiří Kalous.

Reklama

Související témata: