Hlavní obsah

Konec byl divočejší, přiznal Výtisk. Nezbývalo jim, než to řezat, dodal Koukal

Pardubice

Chtěli urvat třetí a psychologicky důležitý bod. A to domácí i hosté. Hokejisté Liberce přijeli do Pardubic s jasným plánem. Ten se ale stal nereálným po 61 sekundách první třetiny. Domácí si třikrát zajásali a hosté museli polknout. Tenhle pardubický perník byl hodně hořký. Po konci zápasu takřka pro Tygry nepoživatelný - osm gólů na cestu domů, navíc na konci frustrace, po které David Štich vyfasoval trest ve hře a příští utkání nemůže hrát.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Šarvátky mezi hokejisty Pardubic a Liberce

Článek

„Je to play-off, je to pořád 3:2 na zápasy ať prohrajeme 1:8 nebo 2:3, to vyjde nastejno. Jedeme domů a chceme vyhrát a vrátit se sem. Musíme začít dávat zase góly. Přestali jsme úplně střílet, doma jsme měli smůlu a tady jsme neměli nárok, osm gólů je dost," přiznal liberecký obránce Jan Výtisk.

„První třetina byla super. Dostali jsme se do šancí a dali jsme z nich góly, Růža navíc chytal zase výborně. Ale tady jsme dali šestku Vítkovicím, pak jsme šestku dostali. Další zápas jde od stavu 0:0," upozorňoval hned po utkání pardubický kapitán Petr Koukal, který vstřelil dva góly.

V čase 17:07 se zapsal mezi střelce Radovan Somík, za 23 sekund ho následoval Koukal. Za dalších 38 sekund Lukáš Radil. Po tomto gólovém rychlíku Pardubice vedly už 4:0. Po čtyřiceti minutách 6:1 a po šedesáti se mužstva rozešla po skóre 8:1.

„Prohráli jsme velkým rozdílem, dostaly nás první dva góly, naše fauly nás sráží a my tím Pardubicím nabijeme. Ale ještě není konec, věřím, že sérii ještě zdramatizujeme," snažil se být nad věcí liberecký trenér Jiří Kalous. „Jsem rád, že máme třetí bod, ale rozdíl skóre není v play-off vůbec důležitý," přidal se domácí kouč Ladislav Lubina.

Bylo to divočejší, přiznal Výtisk

Liberečtí Tygři s blížícím se koncem zápasu nezvládli utkání psychicky. Poslední sekundy se nesly ve stylu někoho vyprovokovat. A to především Daniela Rákose. Zvláště David Štich byl v tomto aktivní. Souboje v posledních okamžicích utkání dohrával i kapitán Petr Nedvěd. Štich nakonec vyfasoval trest ve hře a v úterý nebude moci hrát. Po zápase ale nechtěl hovořit. Stejně tak Nedvěd. „Bylo to divočejší, bohužel se to tak vyvinulo. Prostě jsme se nenechali, za stavu 1:8 je frustrace velká. To je hokej," okomentoval situaci Výtisk.

„Hráli o další zápas, šli do třetí třetiny s tím, že to neodkloužou. Neviděl bych v tom nic velkého. Oni prohrávali, nezbývalo jim nic jiného než to řezat, v tomhle si nemyslím, že by nějak vybočovali proti jiným mužstvům. Maji na to hráče, tak to budou dělat, musíme to skousnout a mít hlavu nahoře, abychom se vyhnuli zranění," pověděl Koukal.

„Tresty se rozdávají jako na běžícím páse, neměl jsem strach. On má takovou povahu (Štich), chce se mydlit, je na to typ hráče, prostě to asi neunesl," dodal pardubický kapitán.

Šestý souboj Liberce a Pardubic je na programu v úterý, hrát se bude pod Ještědem. A domácí ví, že musí vyhrát, v případě neúspěchu pro ně sezóna končí. Pokud vrátí úder, série pozná poslední možný zápas. Boj s číslem sedm, kde se už definitivně rozhodne.

Reklama

Související témata: