Hlavní obsah

V Plzni končím, řekl trenér Jelínek. To nevím, on povídal, že končí? byl překvapený Straka

Plzeň

Jeho mise skončila, smlouva došla konce. Od roku 2009 byl hokejový trenér Marian Jelínek hlavním koučem Plzně. V pondělí s ní vypadl v semifinále extraligy, Kometa Brno jde dále. Rodák z Českého Krumlova ukončil na západě Čech svoji cestu. „Už jsem předeslal, že v Plzni končím, dále zde nebudu působit, co bude dále s týmem, to není otázka pro mě,“ řekl pár minut po konci sezóny Jelínek, který touto větou překvapil kapitána Martina Straku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zklamaný kouč Plzně Marián Jelínek po vyřazení Indiánů v semifinále extraligy.

Článek

Kam půjde trenér dále? „Nemám nic podepsaného, neplácnul jsem si. Ani nikde nemám nic domluveného," řekl k možné budoucnosti. „To nevím, on povídal, že končí? Tak jsem se to dozvěděl, tak děkuji, tak asi končí, tedy," byl překvapený Straka po utkání, který neví, zda také skončí, vzal si čas na rozmyšlenou. Kdo dále v Plzni ani jinde už pokračovat nebude, je jedenačtyřicetiletý obránce Jaroslav Modrý, který se vrátil k Indiánům v průběhu sezóny, když předtím nikde nehrál, ale dohodl se na návratu se Strakou.

„Byl jsem rád, že jsem dostal šanci hrát, užil jsem si to. Pro mě je čas uznat, že už to není ono a dát šanci mladým, dát jim prostor. Já už se budu jenom chodit dívat, sednout si tam nahoru," usmál se zadák se zkušenostmi v NHL. Ani on nezabránil konci plzeňské sezóny.

„Teď je těžký hodnotit, je dobrý to strávit, vždy se lze koukat ze dvou stran. Holt nám nevyšel vstup do semifinále. Kometě se sešly detaily, nám ne. Je to neúspěch, chtěli jsme vyhrát. Jednou se ohlídneme zpátky a časem si řekneme, že to nebyl takový neúspěch. Kometa měla speciální sezónu ve správný čas a všechno jí sedlo," dodal Modrý o týmu, který se probojoval do finále z předkola, to se v extralize žádnému mužstvu dosud nepodařilo.

V Kometě bouchly saze

„Kometa byla mančaft, který neměl být desátý, podívejte se na hráče. Jiní trenéři kroutili hlavou, že jsou až takto dole, byla to otázka času, kdy v nich bouchnou saze a bouchly v pravý čas. Vyřadili Kladno, poté Spartu, ta euforie, psychická síla, neskutečný Trvaj, který vyřadil nás i Spartu. To je ten muž, který z x procent je strůjcem toho všeho. Neviděl bych to jako nějaký velikánský zázrak. Tím je spíš to, že byli po základní části až desátí," ocenil soupeře Jelínek, který sice vedl tým, jenž skončil po základní části druhý, ale...

„Je otázkou, jestli mají první dvě mužstva výhodu, když čtrnáct dní stojí a ostatní hrají. Už mi volali ze svazu, ptali se na můj názor, uvažuje se o nějaké změně. Položme si otázku opačně. Je vůbec výhoda, když skončíte první nebo druhý?" zakončil Jelínek své hodnocení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.