Hlavní obsah

Bratrská krev ve finále začne vřít v pondělí. U Zohornů mohou přesto chladit šampaňské

Liberec

Je to asi jediná jistota finále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy, které začne v pondělí mezi Pardubicemi a Kometou Brno. Zohorna bude slavit titul, Zohorna bude pít šampaňské a bude mistrem. Důvod je jediný. Dva bratři a každý z jednoho finálového týmu. Tomáš v pardubickém a Hynek v brněnském. Divoký sen se stal skutečností. „Tohle nikdo nečekal, myslím, že to nebude nic lehkého, doufám, že bráchu porazím, je to pro nás neuvěřitelné,“ usmíval se pardubický útočník po postupu přes Liberec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Zohorna se raduje z gólu.

Článek

Dva útočníci, jedenadvacetiletý Hynek, který hraje prvním rokem nejvyšší soutěž, proti němu o tři roky starší Tomáš. „Velká oslava, včera (v pondělí) jsem mluvil s našima, říkali, že je super, že se tam brácha s Brnem dostali, teď záleželo ještě na nás. Je úžasný, že jsme to udělali i my, super, že se potkám s bráchou ve finále," rozplýval se starší z bratrské dvojice.

Mladší v dresu Komety odehrál v probíhající sezóně 69 zápasů a připsal si 6 gólů a 10 asistencí. Pardubický útočník má o devět utkání méně, ale bodů více - 12+16. Kdo bude lepší? To bude známo nejpozději 21. dubna. V ten den je na programu možné poslední klání finále. „Nevím, kdo vyhraje, stejně to ale bude jeden z nás, tak budeme stejně oslavovat," nedělá si zatím velkou hlavu Tomáš Zohorna, který nemá problém ani s rodiči a jejich přízní. Zde je vše rozděleno spravedlivě napůl. „Kam jedou, tomu fandí, když jedou do Brna, tak Brnu a obráceně."

Do bitky s bráchou nepůjdu, má jasno starší Tomáš

Do zahajovacího souboje je ještě dost času, začíná se až v pondělí v Pardubicích. Do té doby bratrská krev prohodí mezi sebou povinné hecování. „Určitě si budeme volat, hecovat se, možná padne i nějaká sázka," nevylučuje starší sourozenec. Bratrskou bitku ale rezolutně odmítá. „To určitě ne. Když na něj budu nasazený, tak budu, je to hokej, je to protihráč. Myslím si, že mají skvělý tým, takže to bude výborná série. Od prvního do posledního zápasu výborná úroveň," těší se už teď zkušenější Tomáš.

Do finálového souboje oba hráči přizvou ještě třetího bráchu. Patnáctiletý Radim hraje za Havlíčkův Brod, ten ale bude jen fandit.

„Ale nevím komu. Je taky rád, že jsme ve finále, bude držet pěsti oběma. Pohár uvidí každopádně. Ten nebude zklamaný a bude na oslavě. Ale to je ještě daleko," brzdí emoce pardubický hráč, který se s tím brněnským často nevidí. „Je to pár měsíců, voláme si, píšeme si. Hodně hrajeme a oni taky. Skoro se přes sezónu nevidíme."

Teď se uvidí. A pravidelně.

Reklama

Související témata: