Hlavní obsah

Zkušený útočník Peterek bude i další sezónu hrát za Třinec

Třinec

Zkušený hokejový útočník Jan Peterek bude i v další sezoně působit v dresu Třince. Vedení Ocelářů uplatnilo na služby čtyřicetiletého centra opční právo a Peterek tak má platný kontrakt do konce dubna 2013. Také o rok prodloužil Třinec smlouvy s útočníky Zbyňkem Hamplem a Rostislavem Maroszem. Uvedly to internetové stránky klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Třince Jan Peterek.

Článek

Peterek s přestávkami působí v Třinci od roku 1997, mezitím hrál také za Ässät Pori, mateřský Havířov, v Rusku za Jaroslavl a krátce za Vítkovice. Nepřetržitě obléká dres Ocelářů od sezony 2005/06 a s 559 odehranými zápasy je klubovým rekordmanem.

Bývalý útočník Dukly Trenčín, který na startu kariéry hrál osm let nejvyšší soutěž za Vítkovice, v této sezoně jako třetí hráč v historii po rekordmanovi Josefu Řezníčkovi a Františku Ptáčkovi překročil hranici 1000 odehraných zápasů v domácí nejvyšší soutěži. Na kontě má 717 bodů za 262 tref a 455 asistencí.

V uplynulé sezoně byl Peterek s 28 body za devět branek a 19 asistencí ze 46 zápasů druhým nejproduktivnějším hráčem Ocelářů v základní části za Davidem Květoněm. V pěti duelech play off si připsal gól a tři asistence, ale vyřazení mistra v předkole play off od Zlína nezbránil.

Čtyřiadvacetiletý Hampl v této sezoně v dresu Třince nasbíral v 17 duelech včetně play off deset bodů za šest branek a čtyři asistencí. Na střídavý start vypomáhá prvoligovému Ústí nad Labem. O tři roky mladší Marosz odehrál za Oceláře v sezoně 17 utkání a zaznamenal šest bodů za dvě trefy a šest přihrávek. Nastupoval také v první lize za Olomouc a Hradec Králové.

Reklama

Související témata: