Hlavní obsah

HOKEJ ON-LINE: Startuje baráž! Mladá Boleslav hájí proti Chomutovu extraligovou příslušnost

Mladá Boleslav

V Mladé Boleslavi dnes odstartuje extraligová baráž, ve které se domácí hokejisté utkají s Chomutovem. Středočeský klub se v bitvě o udržení v nejvyšší soutěži představí popáté za sebou, čtyřikrát do baráže "spadl" jako nejhorší extraligový tým. Zkušenosti se specifickou sérií má i Chomutov, vítěz první ligy. Ambiciózní severočeský klub si ji vyzkoušel v roce 2010, kdy s Boleslaví prohrál 1:4 na zápasy. Utkání začíná v 17:30, na Sport.cz jej můžete sledovat v podrobné on-line reportáži.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský David Hruška (vpravo) se snaží zastavit Borise Žabku z Mladé Boleslavi - ilustrační foto.

Článek

Středočeši věří, že potvrdí bilanci ze vzájemných zápasů posledních let. Od sezóny 2006/07 se oba celky utkaly sedmnáctkrát a hned patnáctkrát odcházeli z ledu jako vítězové hráči Mladé Boleslavi.

Stejně jako v minulých letech bude mít extraligový tým výhodu domácího prostředí na začátku série i v případném rozhodujícím sedmém duelu. Mladá Boleslav také jde do baráže "odpočatější". Středočeši od konce února hráli zápasy skupiny o udržení v pátek a v neděli, Chomutov mezitím odehrál devatenáct utkání v sériích play-off.

Chomutov se bude muset v baráži obejít bez pomoci většiny extraligových posil, které angažoval pro prvoligové play-off. V týmu tak skončili Jakub Orsava, Tomáš Rachůnek nebo Dominik Pacovský. Naopak Adam Lapšanský hrát baráž může stejně jako Jan Kovář, jenž se ale momentálně připravuje s reprezentací v Českých Budějovicích.

Baráž o hokejovou extraligu, 1. zápas:
17:30 Mladá Boleslav - Chomutovon-line

Reklama

Související témata: