Hlavní obsah

Pardubice - Brno 6:4Stav série 3:2V desetigólové podívané Pardubice přemohly Kometu a jsou blíže titulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Cetkovský 1 : 0
18. Nahodil 2 : 0
19. Somík 3 : 0
24. Píša 4 : 0
24. J. Svoboda 4 : 1
36. Balej 4 : 2
36. Vašíček 4 : 3
47. Cetkovský 5 : 3
59. Bartek 6 : 3
59. Dlouhý 6 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice
Aktualizováno

Když góly ve finále, tak jeďte na východ Čech. Páté finále České pojišťovny play-off Tipsport extraligy to opět potvrdilo. Hokejisté Pardubic porazili Kometu Brno 6:4. Po tomto úspěchu jsou jedno vítězství od zisku titulu. Domácí vedli už 4:0, ale vyprodaná aréna zažila vyšponované klání, které hosté zdramatizovali, snížili na 3:4, ale skóre neotočili. Šestý souboj se hraje ve čtvrtek v Brně. A sezóna nejvyšší soutěže může dostat tečku. Mistrovskou.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický Jiří Cetkovský (vpravo) střílí úvodní gól utkání

Článek

Hosté nastoupili do zápasu i s útočníkem Radkem Dlouhým, který se v průběhu série zranil. Do pátého finále naskočil autor pěti gólů a stejného počtu přihrávek, které získal v 17 vyřazovacích utkáních.

Ve čtvrté minutě se diváci ve vyprodané ČEZ areně dočkali první početní výhody, hráče navíc měly Pardubice. Ty sice tuhle příležitost nevyužily, ale brankář Jiří Trvaj si přesto zachytal. Jenže po šesti sekundách, když už hrála obě mužstva v plném počtu, se zapsal mezi střelce téměř 110 kilový Jiří Cetkovský a fanoušci v domácím kotli slavili. Už pomalu mysleli asi na titul, mezi sebou měli totiž na stole vystavenou svoji repliku mistrovského poháru.

V desáté minutě se po sérii vyloučených hosté dočkali přesilovky čtyři na tři. Kometa ale s touto výhodou naložila takto: žádná střela a gólman Martin Růžička byl bez práce. Na druhé straně se musel za chvíli dvakrát ukázat Trvaj, kterého prověřil unikající Jan Starý.

Druhá pardubická radost propukla v 18. minutě. Domácí, kteří Brno přehrávali, poslal do vedení 2:0 Lukáš Nahodil, který využil chybné rozehrávky hostů. Za 50 sekund brněnský gólman kapituloval potřetí a v Pardubicích se otevírala střelnice jako v předešlých dvou zápasech na východě Čech. Na 3:0 zvýšil Radovan Somík. Po této rychlé smršti si hostující Leoš Čermák vysloužil osobní desetiminutový trest.

Rychlý kontr brněnské Komety

Kometa se musela rychle probudit, jenže ve třetí minutě druhé části Aleš Píša napřáhl od modré čáry a Trvaj dostal čtvrtý dárek. Po něm si šel poprvé ve finále, když nepočítáme samostatné nájezdy, zachytat Sasu Hovi. Kometa se přece jen otřepala, za patnáct sekund snížil na 1:4 Jakub Svoboda. Moment, který pomohl hostům, aby toto utkání nezabalili. Navíc Brno po další minutě hrálo v početní výhodě, ale druhou přesnou trefu nepřidalo.

Ve 27. minutě všem na stadiónu zatrnulo. Pardubický útočník Jan Kolář se dral před brankáře, byl faulován a letěl vzduchem, bruslí ale došlo ke kontaktu s faulujícím Milanem Hruškou, který si okamžitě schoval tvář do dlaní. Po zkontrolování jeho stavu lékařem zamířil do šatny. Domácí mezitím hráli přesilovku a hosté nestíhali. Martin Bartek třeba netrefil prázdnou branku, gól ale nepadl.

Klíčový okamžik mohl přijít v polovině klání - 113 sekund brněnské přesilovky pět na tři. Vítězem tohoto minisouboje se stal ale brankář Růžička, všechno chytil. Až pět minut před koncem druhé třetiny se hosté dočkali, Jozef Balej a 2:4. Šok pro Pardubice přišel za dalších 55 sekund. Obránce Jiří Vašíček byl důrazný před brankou a v pádu snížil na 3:4. Po této sprše si domácí trenér Pavel Hynek vzal oddechový čas.

Nedůslednost brněnského Jakuba Koreise ale přinesla ve třetí třetině klid Pardubicím. Ve 47. minutě využil zaváhání v obraném pásmu Cetkovský a domácí vedli 5:3, Hovi byl poprvé překonán.

Hosté zkusili hrát bez gólmana už v 56. minutě, tlačili, domácí se urputně bránili a devátý gól v ČEZ areně nakonec padl - 101 sekund před koncem třetí dvacetiminutovky si ho připsal Dlouhý. S koncem drama se vším všudy. Pečeť výsledku dal za pár sekund do prázdné branky pardubický Bartek - 6:4 a bylo rozhodnuto. Kometa prohrála a ve čtvrtek bude v Kajot areně odvracet pardubický mečbol.

Finále ČP play-off Tipsport extraligy
Pardubice - Brno 6:4on-line
Branky a nahrávky: 6. Cetkovský (Semorád), 18. Nahodil, 19. Somík (Bartek, Píša), 24. Píša, 47. Cetkovský, 59. Bartek (T. Zohorna) - 24. Jakub Svoboda (Divíšek, Bičánek), 36. Balej (H. Zohorna), 36. Vašíček (Divíšek, Erat), 59. Dlouhý (Balej). Rozhodčí: R. Polák, Šindler - Bláha, Gebauer. Vyloučení: 5:6, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 10.050 (vyprodáno).
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, Klobouček - Kolář I, Koukal, Starý - Semorád, Cetkovský, Rákos - Bartek, T. Zohorna, Somík - Nahodil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Brno: Trvaj (24. Hovi) - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Divíšek, Jakub Svoboda - Balej, Koreis, H. Zohorna - V. Němec, Polodna, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Stav série: 3:2

Reklama

Související témata: