Hlavní obsah

Trenér Jelínek podepsal s Libercem roční smlouvu

Liberec

Vedení extraligového Liberce definitivně potvrdilo, že hokejisty Tygrů bude trénovat Marian Jelínek. S klubem dnes podepsal roční smlouvu. Osmačtyřicetiletý kouč, který v uplynulých třech sezonách působil v Plzni, je nástupcem Jiřího Kalouse mířícího na střídačku nováčka KHL Lva Praha. Na podmínkách spolupráce se Jelínek dohodl se Severočechy už na sklonku minulého týdne.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kouč Liberce Marián Jelínek

Článek

"O osobě hlavního trenéra jsme chtěli mít (rychle) jasno především kvůli doplnění a sladění kádru A týmu a také proto, abychom se mohli včas a dobře připravit nejen na letní přípravu, ale i na tréninkový proces v dalším průběhu sezony," uvedl generální manažer Ctibor Jech v oficiální tiskové zprávě.

Liberec je pro Jelínka druhým angažmá na postu hlavního trenéra. Plzeň vedl tři roky a letos se Západočechy postoupil do semifinále play off. Ve všech třech ročnících Indiáni patřili mezi nejlepší týmy v základní části, kterou v roce 2010 vyhráli a letos skončili druzí. Loni tým skončil osmý, ale to hlavně proto, že Plzeň přišla o 19 bodů kvůli chybným registracím hráčů.

Reklama

Související témata: