Hlavní obsah

Martynek s Pšurným přece jen přestoupili do Litvínova

Hokejoví útočníci Rostislav Martynek a Roman Pšurný budou přece jen působit v extraligovém Litvínově. Oba hráči přestoupili z Českých Budějovic, kde s nimi přestali počítat. Litvínovský kádr rozšířil i slovenský útočník Richard Rapáč, který naposledy hrál za extraligový Poprad.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Hübl (vlevo) se raduje z gólu Litvínova - ilustrační foto.

Článek

Martynek a Pšurný v Litvínově trénovali již na začátku přípravy, ale vedení Českých Budějovic poté nepotvrdilo předběžnou dohodu a hráče si stáhlo zpět. Nyní je ale uvolnilo na přestup.

"Dnes se k nám připojili a začali trénovat. Smlouvy už jsou podepsané," řekl výkonný ředitel klubu Robert Kysela ČTK. Oba útočníci by měli zvýšit konkurenci v týmu, první zápasy v litvínovském dresu je čekají již tento týden.

Na dvouměsíční zkoušku i Rapáč

Trenér Vladimír Jeřábek už má k dispozici i Rapáče, s nímž se Litvínov dohodl na spolupráci již dříve, ale hráč byl v minulých týdnech nemocný.

"Dohodli jsme se na dvouměsíční zkoušce, ve které uvidíme, jak zapadne, nebo nezapadne do týmu. Pak můžeme uplatnit opci," uvedl Kysela na adresu hráče, který v minulém ročníku slovenské extraligy nastřílel 22 branek a dvakrát nastoupil i za reprezentaci.

Pětadvacetiletý Rapáč se bude snažit v české extralize prosadit podruhé, v letech 2007 až 2009 se o to neúspěšně pokoušel v Liberci. "Myslíme, že herně a kvalitativně na extraligu má. Proto ho nechceme zkoušet jen v přípravě. Víme, že v Liberci se mu to moc nepovedlo, ale chceme mu dát další příležitost a věříme, že to bude oboustranně výhodné," řekl Kysela. Za Liberec odehrál Rapáč 15 zápasů a vstřelil jeden gól. Většinou působil v první lize.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice