Hlavní obsah

Prospal, Michálkové, Hanzal? Jihočeši nevědí, zda na posily budou mít

České Budějovice

Václav Prospal, bratři Milan a Zbyněk Michálkové, Radek Martínek nebo Martin Hanzal. Všechny tyto hvězdy by v případě výluky NHL českobudějovičtí fanoušci určitě chtěli vidět v dresu Mountfieldu. Jenže klub po letošním snížení rozpočtu na 85 miliónů korun nemusí mít na takové posily, byť jen na krátký čas, dost peněz.

Foto: www.hokejcb.cz

Budějovický brankář Jakub Kovář má ruku v sádře.

Článek

„Hráče musíte platit a za ty pod smlouvami je nutné ještě uhradit pojistku. To jsou věci, s nimiž jsme při sestavování rozpočtu nepočítali. Pokud ale po víkendu skutečně výluka nastane, začneme zjišťovat reálné možnosti, jak mužstvo případně doplnit," konstatoval generální manažer Zdeněk Blažek.

Nový je trenér Peter Draisaitl, bývalý německý reprezentant, který se narodil v Karviné, ale od 13 let žije u našich západních sousedů. Zatím místo vyhlížení možných posil ze zámoří musí řešit nejméně měsíční absenci gólmana Kováře, který má ruku v sádře. Přitom v posledních dvou sezónách nechyběl Budějovicím ani jednou a byl nejvytíženějším hráčem soutěže. „Až těsně před pátečním utkáním se rozhodnu, zda ho nahradí Kantor nebo Sáblík," mínil kouč.

Podle obránce Františka Ptáčka, který by se měl už po třetím extraligovém kole stát rekordmanem v počtu odehraných zápasů (dosud 1033), je však absence Kováře citelným oslabením. „Na psychiku soupeře působí, když proti němu stojí reprezentační gólman, možná vůbec nejlepší z celé extraligy," prohlásil.

Reklama

Související témata: