Hlavní obsah

VIDEO: Taktika naší formace? Dle komunistického hesla: Kupředu, zpátky ni krok! směje se Jágr

Kladno

Hvězdnou první lajnu skládá dohromady hokejové Kladno pro zítřejší předehrávku 10. kola proti Slavii v pražské O2 Aréně. V elitní útočné formaci vedle sebe nastoupí Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý, v obraně pak navíc Marek Židlický. „Naše lajna bude mít komunistické heslo: Kupředu, zpátky ni krok!“ směje se před bitvou se Slavií, která by měla být vyprodána, Jaromír Jágr.

Jaromír JágrVideo: Sport.cz

 
Článek

V úterý jste potvrdili, že kromě vás, Tomáše Plekance a Jiřího Tlustého Kladno během výluky posílí i obránce Marek Židlický. Jak perné byly poslední dny?

Poslední dva tři týdny byly hodně hektické. Pracovníci klubu se moc nevyspali, ale vše se podařilo stihnout. Všechny pojistky jsme dotáhli, což byl největší problém, Za to musím všem poděkovat.

Odchovanců Kladna však v NHL působí mnohem více. Neuvažoval jste, že byste angažovali více než čtyři posily ze zámoří?

Samozřejmě bychom byli nejradši, kdyby mohli nastoupit všichni, ale musíme myslet na budoucnost. Jednoho dne výluka skončí, hráči odjedou do zahraničí, a co bude potom? Věřím, že tohle je nejlepší řešení.

Proč jste se nakonec rozhodli nevyužít služeb obránce Tomáše Kaberleho?

Problém byl v pojistce.  Měli jsme 8 hráčů hrajících v NHL, oslovili jsme všechny a snažili se nějakým kompromisem zajistit, aby byli spokojení všichni. Na pojištění celého kontraktu bychom museli vynaložit obrovské finance. Na zaplacení pojistky u Tomáše klub prostě nemá.

Na jak dlouho jste vlastně všechny zámořské posily pojistili?

Na dva měsíce, to bylo nutné minimum. A stejný problém, jaký jsme řešili s pojistkami teď, tedy může za dva měsíce nastat znovu. Co pak dál? Třeba se hráči rozhodnou, že půjdou zkusit štěstí jinam. Ale teď to nechci řešit, musíme se soustředit na aktuální věci.

Tím je bezesporu středeční zápas v pražské O2 Aréně proti Slavii. V úterý dopoledne bylo k dispozici posledních 700 vstupenek, máte radost, že by mělo být vyprodáno?

Nikdo neví, jestli tomu tak skutečně bude. Kdyby se to povedlo, byla by to fantastická zpráva, s níž asi nikdo nepočítal. Hrát některé zápasy v O2 Aréně byl zpočátku risk, nevěděli jsme, co od toho čekat. Ale říkali jsme si, proč to nezkusit.  Hala v Praze je krásná, měla by být vytížena denně. Doufám, že vše klapne a odehrajeme v ní ještě další tři zápasy.

Spolu s Plekancem a Tlustým nastoupíte v jednom útoku, záda vám navíc ještě bude krýt Židlický. Na papíře toto složení nahání strach, věříte, že bude fungovat i na ledě?

V současné formě jsem závislý spoluhráčích. Jen doufám, že jsou ve formě. Co kluci? (Snad jo, odpovídá Tomáš Plekanec - pozn. aut.). Největší problém bude v rozehranosti, nehráli jsme ani jeden zápas. Ostatní hráči budou ve výhodě. Snad nám nezabere moc času dostat se do formy.

Už jste stačili probrat, jak si ve formaci rozdělíte role?

Naše lajna bude mít komunistické heslo: Kupředu, zpátky ni krok! Musíme vše přizpůsobit tomu, abychom vyhráli. Možná to nebude tak zázračný výkon, jak lidi očekávají. Nikdy nevíte. Nerozehranost znát bude, snad se to po první třetině změní.

Proti vám se v dresu Slavie představí Roman Červenka, bývalý spoluhráč z Omsku a reprezentační parťák. Bude pro vás duel o to pikantnější?

Bude to velmi zajímavé. Na jedné straně my čtyři, za Slavii Roman se Sobotkou, bývalí Kladeňáci Kopřiva s Kallou a na střídačce Vláďa Růžička. Na Romana Červenku si musíme dát pozor. Je to vynikající hráč a střelec, v O2 Aréně se mu vždy dařilo, jeden rok málem překonal všechny rekordy. Máme před ním velký respekt.

Reklama

Související témata: