Hlavní obsah

Hanzal s Milanem Michálkem už zítra za Budějovice, extraligová premiéra je čeká v pátek na Slavii

České Budějovice
Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic nastoupí do středečního zápasu European Trophy proti Plzni i s posilami ze zámoří Martinem Hanzalem a Milanem Michálkem. V extralize se pak oba útočníci premiérově představí v pátek na ledě pražské Slavie.

Foto: Sport.cz

Milan Michálek na tréninku Českých Budějovic.

Článek

„Chtějí využít možnosti zahrát si soutěžní utkání, aby byli na pátek dobře připravení," vysvětluje sportovní manažer klubu Petr Sailer. Hanzal s Michálkem nastoupí proti Plzni v první útočné formaci, třetím do party bude Lukáš Květoň, který se do sestavy vrací po pauze zaviněné zlomeným palcem na ruce.

Jihočeši už nemohou v European Trophy pomýšlet na postup do finále, a tak proti Plzni dostanou příležitost ukázat se junioři, kteří vytvoří zbývající tři útoky.

Do pátečního zápasu na Slavii už České Budějovice plánují vyjet v nejsilnější možné sestavě, tedy i s trojicí posil ze zámoří. Kromě Hanzala s Michálkem se na ledě objeví i kanadský obránce Andrew Ference, který už za Mountfield dva zápasy odehrál.

Pokud výluka v NHL brzy neskončí, může Mountfield brzy nasadit do hry i útočníka Columbusu Václava Prospala, který s týmem už trénuje.

Reklama

Související témata: