Hlavní obsah

Vítkovice zažívají bídný start do extraligy. Vedení klubu chystá po sérii porážek změny

Ostrava

Série čtyř proher a pád na jedenácté místo extraligové tabulky vyvolají pravděpodobně změny v týmu vítkovických hokejistů. Vedení klubu se neuspokojivým postavením v nejvyšší soutěže od pondělí zabývá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Střelci svých týmů: vítkovický Jiří Burger (vlevo) a pardubický David Krejčí.

Článek

Generální manažer Petr Husička potvrdil, že vedení klubu se výsledky začalo zaobírat. Jedenácté místo neodpovídá představám managementu. "Samozřejmě, že s postavením v tabulce ani výsledky nemůže panovat spokojenost. Situací řešíme, ale žádné podrobnosti zatím nejsem schopen sdělit," řekl Husička.

Neupřesnil ani to, zda se plánované změny mohou týkat hráčského kádru, ze kterého byl v minulém týdnu například uvolněn útočník Tomáš Káňa na hostování do Karlových Varů, nebo zda je ohrožena pozice trenérů Mojmíra Trličíka a Zdeňka Motáka.

"O tom teď nebudu spekulovat. Jak už jsem uvedl, zabýváme se tím, ale kdy a jaké konkrétní výsledky lze očekávat, to nejsem schopen přesně říct," dodal Husička. Pokud by klub sáhl k nejpoužívanějšímu řešení a vyměnil trenéry, dvojice Trličík - Moták by ve Vítkovicích skončila po dvou a půl letech.

Vítkovice začaly sezónu dobře, ale po dvou výhrách na ně přišel první útlum a série osmi zápasů, ve kterých braly jen tři body. V neděli loňský čtvrtfinalista prohrál 0:5 v Plzni a byla to čtvrtá porážka za sebou. Vítkovice mají nejhorší útok v extralize, za 20 kol vstřelily jen 43 branek.

Reklama

Související témata: