Hlavní obsah

VIDEO: Vyprodaný hokejový stadión ve Zlíně vzpomínal na hokejistu Rachůnka

Zlín
Aktualizováno

Vyprodaný Stadión Luďka Čajky ve Zlíně vzdal hold tragicky zesnulému obránci Karlu Rachůnkovi i dalším hokejistům Jaroslavle, kteří před rokem zemřeli při leteckém neštěstí. Pod střechu stadiónu byl umístěn Rachůnkův dres s číslem 4, které již zlínský klub nebude používat. V exhibičním zápase následně domácí extraligový tým prohrál s Lokomotivem 1:4.

Benefice Karel RachůnekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Emotivnímu utkání předcházel slavností ceremoniál, ve kterém byl za asistence Rachůnkových mladších bratrů Ivana a Tomáše vyvěšen žlutý dres s číslem 4. Rachůnkův otec poté převzal od Miroslava Adámka Cenu primátora.

Vzdát hold zlínskému odchovanci přijeli i hráči, kteří protnuli jeho hokejovou kariéru. Na stadionu nechyběli Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Tomáš Plekanec, Jakub Klepiš, Martin Havlát, Josef Štraub, Miroslav Okál nebo Tomáš Žižka, se kterým Karel nastupoval v začátcích kariéry v obranné dvojici.

"Byl to výborný nápad. Zlín jako město, klub a také Petr Čajánek se angažovali a uspořádali důstojnou poctu. Bylo z toho vidět, jak velkým hokejistou Kája byl a jak velkou stopu zanechal v českém národě," ocenil benefiční akci Patrik Eliáš.

Vhazování obstarali otec a syn Matěj

"Ne každý den si člověk vzpomene na tuto událost a kluky. Až nyní si člověk uvědomí, co se vlastně stalo a je to velmi smutné," vrátil se hráč New Jersey k tragické události, při které zemřeli i Jan Marek a Josef Vašíček. "Pamatuji si, jak jsme s Karlem a našimi rodinami slavili Silvestra během sezóny, kterou jsme společně strávili v New Jersey. S manželkami a tchýní jsme byli na vyhlídce na celý New York. Je to moje nejhezčí vzpomínka, kterou na Karlíka mám," dodal dojatě Eliáš.

Úvodní vhazování obstarali otec zesnulého hráče s pětiletým synem Matějem. V elitním zlínském útoku nastoupil kapitán Petr Čajánek s bratry Karla Ivanem a Tomášem, kteří v letošní extraligové sezóně oblékali dres pražské Sparty. Tomáš Rachůnek se ale aktuálně vrací do kádru Lva Praha.

Samotné utkání ovládli hráči vedoucího týmu Tarasovovy divize Kontinentální ligy. Porážka 1:4 však hokejistům ani fanouškům Zlína příliš nevadila. O jediný gól domácího týmu se postaral již v první třetině Ondřej Veselý.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice