Hlavní obsah

Hovorka vítězným gólem potvrdil vzestup Sparty. Nemůžeme být v krizi celý rok, řekl útočník

Litvínov

Hokejisté Sparty nabírají po nedávné trenérské změně dech. Pod staronovým koučem Josefem Jandačem vyhráli v Litvínově třetí z posledních čtyř zápasů, byť až v prodloužení 3:2. „Před utkáním bychom dva body brali. Vypracovali jsme si hodně šancí, hráli jsme dobře a sahali jsme po vítězství už v základní hrací době, které by nám ještě více pomohlo k úniku ze spodních pater tabulky,“ uvažoval sparťanský trenér.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sparťanský útočník Marek Hovorka se raduje ze vstřelení vítězného gólu proti Litvínovu.

Článek

Vítězný gól vstřelil nedlouho před koncem nastaveného času slovenský reprezentační forvard Marek Hovorka. „Litvínovští v prodloužení při svém oslabení poctivě bránili, vyhazovali puky. Ale pak jsme se dostali do jejich pásma, Ivan Rachůnek mi krásně sklepl kotouč a já jsem ho poslal do prázdné branky," líčil Hovorka, který ve třetí třetině nasadil bodyček litvínovskému Robinu Hanzlovi, autorovi obou domácích tref.

„Jsme velcí kamarádi ze společného působení v Ústí. Ale při zápase nemohu hledět, proti komu jdu do souboje. Robin to vzal sportovně a za chvíli nás potrestal gólem," povídal útočník. A kvitoval, že se Sparta zvedá. „Nemůžeme být přece v krizi celý rok. Musíme se z toho dostat, a když budeme vyhrávat, dostaví se i herní pohoda. Jednoduše musíme sbírat body a začít od maličkostí. Pod trenérem Jandačem hrajeme aktivnější a agresivnější hokej, už tolik nevyčkáváme," mínil Hovorka, jenž se ve Spartě rychle aklimatizoval po příchodu z Kladna.

„Tlaky v Praze jsou větší než v jiných klubech, ale kdo se bojí, nesmí do lesa. Pro mě byl přestup do Sparty výzvou a jsem rád, že si mě vzala. V týmu jsem spokojený a vážím si toho, že působím v tak renomovaném klubu," podotkl Hovorka.

Ton: Přesvědčili jsme se, že náš tým má sílu

Další útočník Petr Ton přispěl k vítězství holešovického klubu jedním gólem a jednou asistencí. „Z posledních čtyř kol jsme získali osm bodů. Mohlo to být i lepší, ale tuhle bilanci po předešlých nezdarech bereme. V Litvínově jsme byli možná trochu zakřiknutí v první třetině. Ale pak se do naší hry dostal potřebný pohyb a dovedli jsme zápas do vítězného konce. Přesvědčili jsme se, že náš tým má přece jen nějakou sílu," tvrdil Ton.

Sparta nastoupila do utkání už bez obránce Tomáše Mojžíše, který se po devíti odehraných extraligových zápasech vrátil do pražského Lva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice