Hlavní obsah

Furch chtěl proti Varům spíš než nulu, mít víc práce

Praha

Pouze deset střel vyslali karlovarští hokejisté na Dominika Furcha ve slávistické brance. O šanci po jedenácti měsících vychytat čisté konto ale domácího gólmana připravil Jiří Bicek. „Neřekl bych, že mě ten obdržený gól nějak mrzí, když jsme získali důležité tři body,“ říkal Furch s tím, že na nulu ani tolik nemyslel a spíš si dlouhé úseky hry připadal v brance skoro zbytečný.

Článek

„Přesně takové zápasy, v nichž je jen minimum práce a skoro si nesáhnu na puk, zrovna v oblibě nemám," tvrdil Furch, jenž se do hry snažil zapojit alespoň častějším dialogem s obránci. „Mluvil jsem na ně víc než obvykle," přiznal se.

„Vlastně za celou dobu nepřišel nějaký můj pořádný zákrok," uvedl Furch trochu posmutněle. Když už za stavu 3:0 ve druhé třetině sudí nařídili ve prospěch hostů trestné střílení, kapitánovi Martinu Zaťovičovi při něm utekl puk, takže ani nezakončil. „Nepředvedli jsme vůbec nic. Ten můj nájezd, to byl jen děsivý podpis pod náš katastrofální výkon, pro nějž se těžko hledá nějaké vysvětlení," drbal si hlavu karlovarský útočník.

Slávisté před návštěvou 2278 diváků, což je nejméně v celé sezóně, otevřeli skóre z první vážnější akce, když se prosadil uzdravený Sobotka, hosty pak poslaly do kolen další dva góly obdržené v rozpětí 59 sekund. Po nich dokonce Závorka ujel z branky. „Ani takový impuls mužstvo neprobral, hráli jsme celou dobu zakřiknutě," zalitoval Zaťovič.

Nečekaným střeleckým trumfem na domácí straně pak byl 21letý Pavel Klhůfek, kterého si teprve před dvěma týdny stáhli slávisté z prvoligového Berouna. „Byl jsem moc rád, že si mě kouč Růžička v nižší soutěži, kde dostávám hodně prostoru, všimnul," vykládal útočník, jenž si teprve ve čtvrtém extraligovém vystoupení v této sezóně připsal hned dva góly. „Snažím se makat naplno každé střídání, ty góly jsou spíš bonus." O tom, jak dlouho vydrží ve slávistické sestavě, moc nedumal. „Žiju přítomností a jsem rád za tu velikou příležitost, kterou teď mám."

Reklama