Hlavní obsah

Návrat po otřesu mozku jsem uspěchal, říká útočník Brna Dlouhý

Brno

Téměř dva měsíce byl bez hokeje po otřesu mozku útočník Komety Brno Radek Dlouhý, který doplatil delší přestávkou na uspěchaný návrat do zápasů. Zranění utrpěl třicetiletý hráč poslední říjnový den v Liberci. Do Tipsport extraligy znovu naskočil 12. listopadu proti Karlovým Varům, ale po běžném střetu se soupeřem se mu potíže vrátily.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Brna Radek Dlouhý (vlevo) překonává sparťanského brankáře Martina Faltra (ilustrační foto).

Článek

"Myslím si, že jsem první návrat uspěchal," uvedl Dlouhý. Stejné zranění v minulé sezóně vyřadilo ze závěru finálové série play off slovenského útočníka a brněnskou oporu Róberta Petrovického.

"Bolela mě hlava, motala se mi. Chtělo se mi zvracet, mlžilo se mi před očima. Byl jsem malátný, pořádně jsem neviděl," popsal Dlouhý, který věří, že nyní už je zdravotně zcela v pořádku.

Doléčení mu zabralo více než měsíc a do sestavy Komety se vrátil ve středu ve Zlíně, kde Brno prohrálo 3:6. Se svým výkonem Dlouhý moc spokojený nebyl. "Přispěl jsem ke třetímu inkasovanému gólu," uvedl. "Do zápasové zátěže se dostávám průběžně. Tréninky zápasovou zkušenost nenahradí," řekl Dlouhý, který nyní plánuje odehrát co nejvíce minut.

"Po zdravotní stránce se už cítím dobře. Jsem rád, že máme po chvilce vánočního volna náročný program tří utkání na ledě soupeřů," dodal.

Reklama

Související témata: