Hlavní obsah

Jágr hraje! Kladnem se nesla nečekaná zpráva a fanoušci dobíhali na zimák

Kladno

Když si kladenští fanoušci chystali transparenty děkující pětici zámořských posil za efektivní výpomoc v extralize, netušili, že největší eso si jejich výtvor prohlédne přímo z ledu. Poté, co se na rozbruslení objevil Jaromír Jágr v kladenském dresu, nestačili se divit diváci, ani litvínovští hokejisté. Ostatně ani domácí hráči nečekanou novinku neznali dlouho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr (vpravo) se po úterním zápase s Litvínovem rozloučil s fanoušky.

Článek

„Věděl to jedině trenér Zdeněk Vojta, ale tomu jsem říkal, ať si to nechá pro sebe. Já nevěděl, jestli budu schopný po třech dnech bez tréninku hrát,“ vysvětloval Jágr. „Když Jarda 45 minut před zápasem přišel do kabiny, že chce pomoct, kluky povzbudil a dostal do euforie,“ všiml si kladenský asistent Jiří Kopecký.

Při rozbruslení viděl 63 diváků

Jak se městem a okolím šířila zvěst, že Jaromír Jágr si oproti očekáváním své dočasné kladenské angažmá o zápas prodloužil, tribuny se postupně ještě během druhé třetiny alespoň trochu slušně zaplňovaly. „Když jsem se díval při rozbruslení na tribunu, bylo tam tak 63 diváků, ale pak doběhli,“ smál se Jágr. Zápas nakonec sledovalo 3165 diváků.

„Ale kdybych nastupoval kvůli tomu, aby přišel plný dům, nahlásí se, že hraju poslední zápas a věřím, že lidi z blízkého okolí přijdou. Ale já nechtěl nic slibovat, když jsem nevěděl, jak to bude,“ vysvětloval, proč v pondělí prohlašoval, že do zápasu nenastoupí.

Hrál od páté minuty

Když se v páté minutě Jágr jako poslední mohykán ze zámoří v extralize konečně objevil na ledě, ozval se bouřlivý aplaus. Nastupoval ve čtvrtém útoku s Janem Rudovským a Jakubem Strnadem, při všech přesilovkách a klíčových okamžicích ale byl na ledě.

„Paráda, zahráli jsme si dost, byla to výborná spolupráce,“ nadšeně vykládal Rudovský, kterého si Kladno vytáhlo z Litoměřic a hned se mu dostalo cti hrát po boku hokejové legendy.

Nachystal klíčové góly

A Jágr chystal i klíčové góly! Nejprve asistoval právě Rudovskému, pak šikovně zpoza branky připravil vítěznou trefu pro Jana Daleckého. „Přitom jsme vůbec nebyli sehraní, chodil jsem na přesilovky s klukama, s nimiž jsem v životě nehrál,“ cenil si Jágr, strůjce kladenského vítezství.

„Dva góly udělal on, jeho síla je obrovská. Zkrátka je to hráč,“ smekl před ním i litvínovský kouč Vladimír Jeřábek.

Reklama