Hlavní obsah

Nějak jsem se rozstřílel, smál se Kolařík po druhé trefě v sezóně

Praha

Šest sezón po sobě platilo, že slávistický obránce Pavel Kolařík dá za celou extraligovou sezónu jen jeden gól. V letošní je ale všechno jinak, normu splnil už 2. října a včera ji překročil. Sváteční střelec zajistil na čtvrtý pokus slávistickou výhru nad Zlínem v sezóně, když po 31 vteřinách ukončil prodloužení.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v prodloužení duelu se Zlínem, obránce Slavie Pavel Kolařík.

Článek

„Měl jsem puk na modré, soupeř nedržel postavení v obranném pásmu, a tak jsem udělal dva kroky na kruh a napálil puk pod víko," vykládal Kolařík, který sám o sobě tvrdí, že je na ledě od od bránění než aby dával góly.  „Hned mi taky kluci v kabině říkali, že jsem se letos nějak rozstřílel. Měli z té mojí trefy možná větší radost, než já," usmál se 40letý obránce.

Slavii chyběl zraněný kapitán Kadlec a Kolařík připouštěl přiznával, že za něj tak trochu dirigoval defenzivní činnost mužstva. „Přece jen tady mám už pár let odkroucených, tak bych měl tu roli plnit. Po dvou porážkách jsme potřebovali uklidnění. Zvykáme si na hru bez Sobotky s Bednářem, na nichž to hodně stálo. Chceme se udržet tam, kam nás nakopli, ale je to za námi v tabulce pěkně naštosované a stačilo by dvakrát, třikrát padnout a jsme ze šestky venku," uvažoval.

Z tohoto pohledu může ale slávisty mrzet ztráta jednoho bodu, když měli zápas dobře rozehraný a vedli 2:0. „Je to škoda. Bylo to vyrovnané, ale byli jsme o něco aktivnější. Zlín měl zase brejkové situace. Možná byla opravdu spravedlivá remíza a bod navíc pro nás je dobrý," tvrdil Kolařík, jenž zaregistroval, že vstupné jen padesát korun se odrazilo v nezvykle vysoké návštěvě na slávistické poměry. Přišlo 6647 diváků. „Když vidíte plné hlediště, hraje se hned lépe," těšilo nejstaršího ze slávistů.

Gólman hostů Jakub Sedláček předvedl 31 úspěšných zásahů, Kolaříkovu vítězná trefou ale nepokryl i kvůli teči bránícího spoluhráče. „Docela nepříjemná situace, když inkasujete, než si v nastavení vůbec sáhnete na puk," tvrdil a litoval, že Okál v 11. minutě nedal trestné střílení. „Smazali jsme ale dvougólové manko a nakonec nejedeme domů s prázdnou," dodal brankář. Zlínu na marodku přibyl k Honejskovi i další klíčový útočník Čajánek, jenž do Prahy nepřijel kvůli naraženému ramenu.

Reklama