Hlavní obsah

Litvínov může jít do play-off i ze čtvrtého místa, říká lídr týmu Ručinský

Litvínov

Loni předposlední místo tabulky a hrozba baráže, letos nečekaně hladký postup přímo do čtvrtfinále extraligového play-off. Takovou proměnou prošli hokejisté Litvínova, jejichž nejzkušenější hráč Martin Ručinský si pochvaluje charakter týmu i atmosféru v kabině.

Foto: Petr Horník, Právo

Tahoun Litvínova Martin Ručinský.

Článek

Uhájili jste pozici v první šestce tabulky už před koncem základní části. Jak velký je to úspěch pro váš tým?

Samozřejmě jsme všichni spokojeni. Před sezónou jsme si něco řekli a bojovali jsme zápas od zápasu. Je to klišé, ale na nás sedí. Ano, jsme v horní polovině tabulky, tím však nic nekončí. Máme ještě jedno utkání před startem play-off a můžeme se posunout třeba až na čtvrtou příčku, což by bylo super.

V čem je největší síla Litvínova?

Musím začít od gólmana. Pavel Francouz chytá výborně celou sezónu. Neměl žádné výpadky nebo úseky, které by mu nevyšly. Zlepšili jsme se v obraně. Střelecky a v produktivitě nás táhli František Lukeš s Viktorem Hüblem. Naše hra má tvář a systém. Hrajeme skvěle doma. Mužstvo se semklo a pracovalo poctivě, což je i zásluha trenérů Jeřábka s Rosolem.

Vnímal jste fakt, že vám mnozí odborníci ani během probíhající sezóny příliš nevěřili?

To, že nás někdo pasoval na čtrnácté nebo třinácté místo, mi bylo úplně jedno. Nijak jsme se tím nezabývali. Pro nás je nejdůležitější, že jsme se pořád drželi na postech pro play-off. Nic jsme nevykřikovali do éteru ani do médií, soustředili jsme se jen na hokej.

Jaká je nálada v kabině?

Mužstvo prokazuje i vnitřní charakter. Máme srandu, po každém vítězném zápase panuje pohoda. Ani se nestresujeme spekulacemi o soupeři pro play-off. Jak říká Vláďa Růžička: Když chceš vyhrát, tak musíš porazit každého. Uděláme maximum, abychom postoupili dál. Už kvůli našim fanouškům, kteří chodí v hojném počtu a zaslouží si nějaký úspěch po kvalitním hokeji.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice