Hlavní obsah

Vítkovice srovnaly sérii s Budějovicemi. Kladno udolalo Pardubice v prodloužení a je blízko postupu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zvítězili v sobotním druhém utkání předkola play off extraligy na ledě Českých Budějovic 4:0 a srovnali stav série na 1:1. Kladno udolalo doma Pardubice 3:2 po prodloužení, když rozhodující gól vstřelil v 65. minutě Jakub Valský. Rytíři vedou v sérii hrané na tři výhry už 2:0 a přiblížili se postupu do čtvrtfinále.

Článek

Vítkovický trenér Oremus nasadil oproti prvnímu duelu mezi tři tyče Filipa Šindeláře, který udržel čisté konto. Zápas na jihu Čech se lámal ve druhé třetině, v níž hráči Mountfieldu nevyužili přesilovku pět na tři, naopak Vítkovičtí po trefách Strapáče a Káni soupeři odskočili a náskok si až do samotného konce pohlídali.

Valský rozhodl

Hrdinou druhého sobotního duelu mezi Kladnem a Pardubicemi se stal stejně jako v prvním střetnutí Valský. Východočechy nasměroval k výhře v 54. minutě Nosek. Jenže hosté vedení ztratili. Tři minuty před koncem totiž Patera využitou přesilovkou poslal zápas do prodloužení, které ukončil zmiňovaný Valský. Čtyřiadvacetiletý forvard tak rozhodl v Kladně obě střetnutí.

Série se nyní stěhují do Ostravy a Pardubic. Třetí zápasy jsou na programu v pondělí.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápasy:
České Budějovice - Vítkovice 0:4
Branky: 16. Rehák, 22. Strapáč, 36. J. Káňa, 42. R. Huna.
Kladno - Pardubice 3:2 po prodl.
Branky: 27. M. Hořava, 57. Patera, 65. Valský - 27. Semorád, 54. T. Nosek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.