Hlavní obsah

Jágr: Pro Pardubice to měla být snadná procházka, jenže my jsme bojovníci, kladenští psi

Praha

V Dallasu má nabitý program, se Stars se pere o postupovou osmičku do bojů o Stanley Cup, přesto hokejový útočník Jaromír Jágr v těchto dnech upíná svou pozornost i k české extralize. Zejména pak ke Kladnu, jehož je majitelem, a jeho vyrovnané sérii předkola play off s Pardubicemi.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr.

Článek

„Podceňovaní a odepisovaní Rytíři proti mistrům koučovaným Říhou. Měla to být snadná procházka pro Perníkáře, ale není," napsal na svém facebookovém účtu Jágr. „My jsme prostě bojovníci, proto nám přezdívají kladenští psi. Ne proto, že psy jíme, ale protože se dokážeme do soupeře pořádně zakousnout," vtipkoval jednačtyřicetiletý forvard, který už vyhlíží čtvrteční pátý duel série, který definitivně rozhodne o postupujícím do čtvrtfinále.

„Pátý zápas bude ještě nervák. A tak to má být. Zápas, kdy jde o všechno. Zápas, který většina hráčů nesnáší, ale diváci milují. Prostě všechno, nebo nic. A to je play off. Dvouměsíční cesta plná zvratů a nervů, kdy každá chyba znamená strašně moc, kde sám jedinec nedokáže nic, ale dvacet jedinců hrajících jako jeden dokáže i nemožné. A na konci této cesty ti nejlepší, nejsilnější a nejšťastnější zvedají pohár. Pro tyto chvíle a momenty hokej miluji," přiznal Jágr.

Jágr: Slyšel jsem, že rozhodčí nás pěkně solí

Poslední zápas série se odehraje v Kladně, což by mohla být pro Rytíře výhoda. Předchozí čtyři duely totiž vždy vyhrál domácí tým. A Jágr věří, že Středočechy k postupu dotáhnou i diváci. „Doufám, že kladenští fandové si toto nenechají ujít, že přijde plný dům a udělají nezapomenutelnou atmosféru. Tento zápas si to zaslouží," říká.

Jágrovi neuniklo, že série Kladna s Pardubicemi je mimořádně vyhecovaná. „Ani jeden zápas jsem neviděl, ale slyšel jsem, že nás rozhodčí pěkně solí. Nevadí! V Bibli je totiž napsáno, že pokud Ti někdo neprávem ublíží, tak si nestěžuj a neoplácej, ale od srdce mu poděkuj. Bůh Ti to poté několikanásobně vrátí. Milý Bože, já za Kladeňáky děkuji a doufám, že nám to ve čtvrtek v zápase vrátíš. Budeme to potřebovat!"

Reklama

Související témata: