Hlavní obsah

Nebyl jsem si jistý, jestli to byl gól, přiznal kladenský útočník Dalecký

Kladno

Po prvních dvou pražských zápasech čtvrtfinále play off mezi Slavií a Kladnem se zdálo, že červenobílí už mohou přemýšlet o semifinálovém soupeři. Sešívaní sice přistoupili k prvnímu utkání na kladenském ledě zodpovědně, jenže marně hledali recept na gólmana Jana Cháberu, který předvedl třiadvacet úspěšných zákroků. Naopak jeho protějšek Miroslav Kopřiva inkasoval z hole Jana Daleckého a tato trefa byla nakonec vítězná. Rytíři tak snížili stav série na 1:2.

Článek
Fotogalerie

Ve třetím čtvrtfinálovém souboji potlačovala obě mužstva své útočné choutky. Bylo znát, že jde o hodně. "Věděli jsme, že zápas bude opatrný. Hodně se bránilo a dalo se tušit, že to bude o jednom nebo dvou gólech," prohlásil jediný střelec utkání útočník Jan Dalecký.

Po případné čtvrteční výhře by se Pražané přiblížili postupu, nyní však budou muset zápasit s vědomím, že o veškeré plody úsilí vynaloženého v prvních dvou utkáních mohou přijít, pokud by prohráli i druhé utkání v Kladně.

"Za stavu 0:2 v sérii měla Slavia proti nám určitě psychickou výhodu, ale teď po naší výhře sem na další utkání určitě přijedou v úplně jiné náladě. Doma jsme si navíc věřili, že je můžeme porazit. Fanoušci nám vytvořili skvělou atmosféru, navíc tu hrajeme úplně jinak. Dobře jsme bránili, zachytal nám gólman," pochvaloval si Dalecký.

Dalecký si nebyl gólem jistý

Klíčem k vítězství byl gól z 48. minuty, který padl po vytrvalém náporu Rytířů. Látal přihrával zpoza brány Daleckému mezi pravý kruh a brankoviště, odkud druhý jmenovaný vypálil a nedal brankáři Kopřivovi šanci. Puk ale okamžitě vylétl z branky, což úspěšného střelce na okamžik zmátlo. "Nebyl jsem si vůbec jistý, jestli to byl gól a nechtěl jsem přestat hrát. Až když jsem viděl fanoušky a rozhodčího, který ho uznal, začal jsem se radovat," přiznával Dalecký.

Třiadvacetiletý forvard je ve čtvrtfinále nejproduktivnějším kladenským hráčem. Měl totiž prsty v obou brankách, kterých jeho mužstvo ve vyřazovací části proti Slavii zatím dosáhlo. Zajímavý na tom je i fakt, že během základní části nasbíral během 27 zápasů jen tři body.

"Na to já vůbec nekoukám. Ani jsem o tom nevěděl. Je paráda, že se daří. V play off jsou ale důležité výhry, které jsou to, co se počítá," řekl skromně kladenský mladík.

Z Chábery pryštila sebedůvěra

Důležitou výhru si vychutnal brankář Rytířů Jan Chábera. "Co hrála Slavia v Praze, jsme doma přesně hráli my. Podařilo se nám vstřelit první gól. Byl to takový pohodový zápas. Když už se něco dělo, tak hráli okolo brány, ale přečíslení moc neměli. Na Kladně obecně mám často málo zákroků," sdělil Chábera.

V kontextu s Cháberou se v play off nemluví jen o skvělých výkonech, ale také o tom, že má pravděpodobně zraněná třísla, která byla pravděpodobným odůvodněním jeho předčasného odstoupení v prvním duelu v pražské O2 areně. Kromě analýzy zápasu se opora Rytířů poté pustila i do rozboru předností obou soupeřů.

"Na Slavii je menší hřiště, oni jsou na to zvyklí. Jsou hodně fyzicky zdatní, takže nás tam přehrávali v osobních soubojích. U nás je to trošku jiné. My jsme zase lepší bruslaři. Uvidíme, jak ta série půjde dál," dodal Chábera.

Na nepříjemnou fyzickou hru Slavie upozornil i Dalecký, a k tomu dodal, že pro obrat v sérii bude nutné najít na soupeřův tvrdý styl recept. Rovněž řekl, že brankových hodů se diváci zřejmě nedočkají ani ve čtvrtém čtvrtfinále.

"Myslím, že páteční utkání bude zase hlavně o trpělivosti. Slavia udělá beton ve středním pásmu, jako to praktikovala celou sezónu. My musíme hrát stejně opatrně a dobře bránit. Musíme také doufat, že nám zachytá gólman a že dáme nějaký gól," uzavřel Dalecký.

Reklama

Související témata: