Hlavní obsah

Vítězství věnuji mamince k narozeninám, hlásil olomoucký gólman Kašík

Chomutov

Srdnatě si počínají hokejisté Olomouce v baráži o extraligu. Na ledě dosud bodově stoprocentního Chomutova vydřeli ve třetím kole baráže vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodující penaltu proměnil Lukáš Kucsera a společně s ním byl hrdinou zápasu olomoucký brankář Libor Kašík, který při rozstřelu ani jednou neinkasoval.

Článek

„Před utkáním jsem se chtěl podívat na video, jak Chomutov jezdí nájezdy, ale pak jsem na to zapomněl. Přesto jsem nezahálel, protože jsem se věnoval doma regeneraci. A chytal jsem jen podle intuice. Při té třetí penaltě jsem trošku naznačil rameny, co udělám, David Hruška vystřelil mezi nohy a akorát mě trefil," líčil nadšeně Kašík. A vítězství věnoval mamince. „V pátek měla zrovna narozeniny, nezáleží na tom, kolikáté. A tohle je můj dárek pro ni s tím, že jí přeji všechno nejlepší. Snad má z mého výkonu radost," vykládal mladý brankář.

Olomoucký gólman si váží výborného rozjezdu do baráže. „Získali jsme už pět bodů, a to jsme hráli na půdě obou extraligových klubů. V Liberci jsme ztratili slibné vedení a trošku jsme zkazili závěr. V Chomutově se nám povedlo dotáhnout zápas k vítězství. Kluci do toho dávají úplné maximum a navzájem si pomáháme. V kabině si zařveme a chceme si to brzy zopakovat. Když budeme takhle bojovat, mohli bychom postoupit," uvažoval Kašík. Už loni Olomouc notně trápila Chomutov v prvoligovém semifinále play off. „Měli jsme to na paměti. Ale nyní to jsou zápasy v soutěži, která je o stupínek výš. Hlavně chceme skončit na prvních dvou místech a nepolemizujeme o tom, kdo má z té barážové čtveřice do extraligy nejblíž," nechal se ještě slyšet olomoucký brankář.

Spokojen je i olomoucký trenér Petr Fiala. „Už startem v baráži jsme splnili cíl a teď hrajeme s nadšením. A věřím, že soupeře ještě potrápíme. Nepředvádíme sice super hokej, ale snažíme se o účelnost a bojovnost v každé situaci. Kluci si zaslouží pochvalu, jak k zápasům přistupují."

Bitvu sledoval také finský obránce Miko Toivonen, který před několika lety hájil chomutovské barvy ještě v první lize. A intenzivně v hledišti duel prožíval někdejší útočník Sparty a Litvínova Vladimír Petrovka, který je chomutovským odchovancem a v sezóně 1996-1997 hrál za Olomouc v extralize. „Vzpomínám si, že to byl poslední ročník hanáckého týmu v nejvyšší soutěži, kterou pak odkoupily Karlovy Vary. Přál bych proto Olomouci po šestnácti letech návrat do extraligy. Ale hlavně držím palce Chomutovu, aby se udržel mezi elitou, protože jsem v klubu po skončení hráčské kariéry trénoval a jsem tady pořád doma," svěřil se Petrovka.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: