Hlavní obsah

Úmyslné posunutí branky? V žádném případě, nezorientoval jsem se, tvrdí Veselý

Zlín

Neobvyklá situace rozhodla o porážce hokejistů Zlína s Plzní 1:2 v pátém zápase finálové série play off. Útočník Ondřej Veselý posunul branku a během svého trestu přihlížel akci Plzně, z níž vstřelil Nicholas Johnson vítězný gól. "Úmyslně to nebylo," dušoval se Veselý po utkání v rozhovoru s novináři.

Článek

"Nezorientoval jsem se, neboť jsem sledoval puk, který měl v držení Jan Kovář, a vrazil jsem do branky. Protestovat jsem nechtěl, protože jsem věděl, že by to bylo zbytečné. Kdybych řekl, že jsem to neudělal schválně, stejně by to nepomohlo," pokrčil rameny Veselý.

Zlín kvůli tomu ztratil duel, který měl slibně rozehraný. V sedmé minutě otevřel skóre proměněným brejkem Bedřich Köhler. V druhé části převzali otěže Západočeši, kteří převahu korunovali Kovářovým gólem na 1:1 pouhých 11 sekund před sirénou.

"Plzeň nás dostala pod tlak a před koncem skórovala. Ve třetí třetině jsme se chtěli herně zvednout. Hra byla ale často přerušovaná a kvůli tomu jsme se nedostali do tlaku. Pak jsme v oslabení inkasovali," shrnul pětatřicetiletý forvard.

Zlínskému týmu nešla upřít snaha, přesto na důležité vítězství nedosáhl. "Do zápasu jsme dali maximum a chtěli vyhrát, což se ale bohužel nepodařilo," doplnil Veselý.

Budou odvracet mečbol

Vedení v sérii 3:2 na zápasy se ujala Plzeň. Pokud chtějí Zlínští ještě pomýšlet na titul, musejí v šestém zápase odvrátit mečbol Indiánů na soupeřově ledě.

"Doufám, že se sem ještě vrátíme. Říká se, že poslední krok je nejtěžší, takže uvidíme, jak se s tím Plzeň popasuje. Dáme do toho zápasu všechno. Uvidíme, jak dopadne," burcoval Veselý, proti němuž a dalším Beranům nasadili hosté do obrany Jaroslava Špačka.

Bývalý hráč zámořské NHL a olympijský vítěz přitom od loňského dubna neodehrál ligový zápas. "Co jsem ho viděl, tak hrál dobře, a nevšiml jsem si, že by udělal větší chybu. Před zápasem jsme se o tom bavili a divili se, že bude hrát. Viděl jsem ho na rozcvičce, tak jsem věděl, že nastoupí," popsal Veselý překvapivý plzeňský tah.

Smutným hrdinou Zlína byl jeho jediný střelec Bedřich Köhler. Na jeho gól nikdo ze spoluhráčů nenavázal. "Ve druhé třetině začala Plzeň hrát líp, zlepšila pohyb a my jsme jí bruslařsky nestačili," připustil Köhler. "Byla škoda, že jsme neubránili výsledek z první třetiny," mrzel Köhlera inkasovaný gól do šatny.

"Dá se říct, že to byl klíčový okamžik zápasu. Teď se mi to těžko hodnotí, neboť jsem to neviděl. Taková akce se ale těžko brání a Kovář tu střelu pěkně tečoval," podotkl Köhler.

I přes porážku urostlý forvard věří, že se série může vrátit do Zlína k rozhodujícímu sedmému zápasu. "Konec ještě není, dokud nemá jeden tým čtyři body za čtyři vyhrané zápasy. V sérii prohráváme 2:3 a pokračuje se dál, takže nevidím důvod, proč bychom ji nemohli otočit," dodal Köhler.

Bylo vyloučení zlínského útočníka Ondřeje Veselého oprávněné?
Ano. Branku posunul úmyslně.
78,5 %
Ne. Byla to souhra okolností, nikoliv úmysl.
21,5 %
Celkem hlasovalo 17578 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice