Hlavní obsah

Jako bychom vyhráli titul, oddechl si Filippi po záchraně Liberce v extralize

Teprve závěrečné, dvanácté kolo baráže rozhodlo o tom, že extraligu si v příštím ročníku zahrají hokejisté Chomutova a Liberce. Zatímco Chomutovští si pojistili záchranu v nejvyšší soutěži bez problémů díky hattricku Tomáše Káni na olomouckém ledě, pod Ještědem to byla přímá bitva dvou aspirantů až do poslední chvíle. Hosté z Mladé Boleslavi sice padli, ale za výkon si zasloužili absolutorium.

Článek

Liberecký trenér Pavel Hynek bude považovat 19. duben ve svém osobním kalendáři asi za šťastné datum v kariéře. „Loni jsem přesně ve stejný den zvedal s Pardubicemi mistrovský pohár po titulu v extralize, a vzpomněl jsem si na to. A přál jsem si, aby mi byly hvězdy znovu nakloněny i při záchraně Liberce. Musím všem hráčům poděkovat za vítězství a zároveň smekám před soupeřem, který srdnatě vzdoroval. Vyhrát mohl jen jeden," poznamenal kouč.

Bílí Tygři se střelecky prosadili proti Mladé Boleslavi až v závěru v přesilovce pěti proti třem a následné výhodě o jednoho hráče. Na vedoucí gól kapitána Petra Nedvěda navázal pojišťovací brankou Tomáš Filippi.

Jako vyhrát titul

„Mám takové pocity, jako bychom vyhráli titul. Nevím, k čemu jinému se to dá přirovnat. Je tu super a jsme nesmírně rádi, že jsme to ubojovali," oddechl si mladý útočník. Cenil si výkonu celého mužstva. „Ukázali jsme v pravý čas, že jsme silným týmem a zvládli jsme finiš baráže. Nakonec nám to tam dvakrát spadlo. Bylo to psychicky náročné, ale pořád jsme měli víru, že to musí vyjít. Už bych ale baráž nechtěl zažít," líčil Filippi, který se umístil na třetím místě v anketě Nováček extraligy.

„Nečekal jsem tohle ocenění, ale výš stavím týmové výsledky. Vím, že záchrana za minutu dvanáct není bůhvíjakým úspěchem, v tuto chvíli však má pro nás velkou hodnotu," pravil ještě Flippi.

Boleslav udělala brutální chybu

Emotivně prožíval souboj Radek Duda. „Extraligu jsme zachránili i díky pracovitým lidem, kteří nejsou v klubu ani vidět a točí se kolem nás, abychom se mohli soustředit na hokej. V zápase nám pomohlo to, že Boleslav udělala brutální chybu při úderu Nouzy na hlavu Bulíka a pak Pabiška zbytečně vyhodil puk a hosté šli do tří. Ty dva góly rázem rozhodly," říkal spokojeně zkušený forvard.

Nesmírně zklamání cítil boleslavský gólman Michal Valent. „Porážka hodně bolí. Přitom jsme si věřili a měli jsme utkání dobře rozehrané. Nechci dostat pokutu, proto k tomu vyloučení Nouzy nic neřeknu. Rozhodčí ho vyloučil, tak to asi byl faul. Nedvědova střela se možná dala chytit, ale už je pozdě lkát," klopil oči slovenský brankář.

„Po takovém utkání se mluví hodně těžko. Kluci odevzdali maximum, nechali tam všechno, bojovali, ale bohužel jsme prohráli způsobem, z něhož nemáme dobrý pocit. Převládá určitá křivda. Kdo je soudný, udělá si obrázek sám. Mrzí nás to," uvedl boleslavský asistent trenéra Jiří Slabý.

„Situaci při Nouzově vyloučení jsem neviděl, ale nikdo nic nesignalizoval a najednou z toho byl trest na pět minut. Sedm minut nás dělilo, abychom se dostali do prodloužení a pak případně do nájezdů," tvrdil asistent. Hynek na to zareagoval: „Bulík odjel do nemocnice s otřesem mozku. A když hráč vyhodí z obranného pásma puk do hlediště jako Pabiška, jsou to dvě minuty, tak snad není o čem diskutovat."

Reklama

Související témata: