Hlavní obsah

Do play-off mají Litvínov dotáhnout Rosol a Jeřábek

PRAHA

Hokejisté Litvínova mají před sebou nový impulz. Mužstvo trčící až po uši v herní krizi má ke světlým zítřkům dovést nová trenérská dvojice. Na lavičku Chemopetrolu se vedle dosavadního asistenta Vladimíra Jeřábka postaví Petr Rosol, který nahradil odvolaného Josefa Beránka. Cíl nových kormidelníků je jasný - dovést tým do play-off.

Foto: čtk

Noví trenéři hokejistů Litvínova Vladimír Jeřábek (vlevo) a Petr Rosol.

Článek

Litvínov měl před letošní extraligovou sezónou nejvyšší cíle. Vždyť do klubu se vrátily takové hvězdy jako Martin Ručinský, Robert Reichel a Jiří Šlégr, později kádr doplnil osvědčený kanonýr Jan Čaloun. Přesto se chemikům nedařilo, nevyhráli posledních devět zápasů a daly se čekat změny. O místo přišel hlavní kouč Beránek.

Dostane se Litvínov do play-off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Slabší výkony týmu byly dlouhodobé a bylo potřeba je nějak řešit. Současné období se nakonec stalo ideálním termínem vzhledem k extraligové přestávce," řekl pro Sport.cz  generální manažer Litvínova Václav Hořejší. "Rozhodně nebyla tím zlomem úterní porážka v Kladně," dodal.

Teprve se rozhodne, kdo bude hlavní kouč

Vzhledem k delší nevyrovnanosti výkonů Litvínova se o nové osobnosti na trenérské lavičce v klubu jednalo už delší dobu. "Vybírali jsme z několika alternativ, nakonec jsme se rozhodli pro Petra Rosola. Místní poměry velmi dobře zná, navíc už působil jako trenér u litvínovské mládeže," vysvětlil volbu Hořejší a nechtěl prozradit jména dalších kandidátů.

Prozatím není jasné, kdo mužstvo povede jako hlavní kouč. "Kdo bude hlavním trenérem, nebo zda bude mít Litvínov dva hlavní kouče, ještě není rozhodnuté. S oběma trenéry si zítra sedneme a v klidu dořešíme všechny detaily," upřesnil litvínovský manažer.

Nová výzva pro Rosola

Pro Petra Rosola bude každopádně trenérská funkce v nejvyšší české soutěži další dosaženou metou jeho kariéry. Dosud měl zkušenosti pouze jako hrající kouč ve švýcarském HC Martigny a při působení u litvínovské mládeže. Vše je navíc pro něj ještě hodně čerstvé.

"O jmenování trenérem jsem se dozvěděl dnes ráno, takže na nějaké plány je ještě velmi brzy," řekl v telefonickém rozhovoru nový muž na litvínovské střídačce.

"Celý mančaft má navíc dnes volno, takže s hráči budu mluvit až zítra. Dnes si sedneme pouze s Vladimírem Jeřábkem. Nicméně náš cíl je jasný - dotáhnout mužstvo do play-off," přiblížil Rosol své další kroky v nové funkci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.