Hlavní obsah

Věřím, že s posilami půjdeme herně nahoru, říká liberecký útočník Pospíšil

Liberec

Razantní posilování kádru libereckých hokejistů nasvědčuje tomu, že vedení Bílých Tygrů se chce poučit z minulé sezóny, zakončené starostmi o udržení v extralize až v napínavé baráži. Přišlo několik nových hráčů (Bartek, Vampola, T. Voráček, Valský, Jass), ale zároveň pokračují některé dosavadní opory. Třeba útočník Tomáš Pospíšil, jeden z nejlepších střelců, by měl opět patřit k předním ofenzivním postavám severočeského týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký Tomáš Pospíšil střílí přes bránícího Marka Černoška a Tomáše Plekance z Kladna.

Článek

Co pro vás znamená setrvání v libereckém kádru?

Především jsem rád, že jsem tady zůstal. Bylo to jasné už v minulé sezóně. Měl jsem podepsanou smlouvu a ta mi platí ještě na dva roky. Doufám, že se mi bude dařit a hlavně se vyhneme stresům jako ještě na jaře.

Jak prožíváte čekání na led?

Bohužel jsme dohrávali loňskou sezónu hodně dlouho, takže to není zase tak dávno, co jsme ještě bojovali na ledové ploše. Ale pak jsme si potřebovali i trošku odpočinout a už naplno trénujeme na suchu. Je to potřeba, nedá se nic dělat. Každý to bere jako typickou součást hokejového života.

Kdo bude dávat v nové sezóně góly?

Přišel kanonýr Martin Bartek z Pardubic. Zůstal Petr Nedvěd, který má pořád týmu co dát. A doufám, že se projeví i další hráči. Už loni se dařilo třeba Tomáši Bulíkovi. Jsou tady šikovní hokejisté. Věřím, že se rovněž střelecky prosadím. Ta loňská sezóna je už prostě pryč a doufám, že se po příchodu kvalitních posil zvedneme jako tým i jako jednotlivci.

Co očekáváte od liberecké účasti v European Trophy?

Tuto soutěž jsem hrál před dvěma lety za Kometu Brno. Mně se to líbilo, protože jsme se mohli porovnat s finskými a švédskými soupeři. Docela se na to znovu těším. Odehrajeme asi devět zápasů, což je akorát.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice