Hlavní obsah

Čaloun s Kotrlou zařídili výhru Litvínova

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zdolali v důležité bitvě o play off Znojmo 6:3 a posunuli se na deváté místo o tři body za osmou Plzeň. Poražení Orli naopak klesli na jedenáctou pozici s pětibodovým mankem na osmičku. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí zazářil Jan Čaloun, dva góly a jednu přihrávku zaznamenal i navrátilec ze Sparty Jindřich Kotrla.

Článek

Domácí, hrající stále bez opor Ručinského i Reichla, se do soupeře hned od začátku řádně opřeli a po necelých osmi minutách se dostali do vedení. Prorokova prudká střela prošla brankáři Slávikovi pod betonem. Zanedlouho skončila v přesilovce výborná kombinace Čalouna se Šlégrem u Kotrly, který skóroval pohodlně do odkryté branky. Na 3:0 zvyšoval Čaloun, jenž našel skulinku v levém horním rohu znojemské branky.

Znojmo se však nevzdalo. V závěru úvodní třetiny snižoval při vlastním oslabení Pucher, který zužitkoval Pláškovu přihrávku. Jestliže první část zcela patřila Litvínovu, druhé dějství po většinu času ovládali hosté. Už po 47 sekundách snížil tvrdou střelou Kuboš a za pět minut dělovkou od modré čáry srovnal stav Němeček.

V polovině utkání znovu zapnul první útok Severočechů a Čaloun svým druhým gólem v utkání opět poslal Chemopetrol do vedení. Pro litvínovského kanonýra to byla již dvacátá trefa za osmnáct zápasů, které stihl po návratu na sever Čech odehrát.

V závěrečné části se hlavně bojovalo a několik příležitostí bylo na obou stranách. Když se Znojmo začalo herně zvedat, přišla nejdříve krátká přesilovka domácích pěti proti třem. V době, kdy už seděl na trestné lavici pouze Toman, parádním blafákem zvýšil Ťupa. Hosté v závěru vrhli všechny sily do útoku. Odvolali brankáře, ale jejich naděje definitivně ukončil Kotrla. Zmocnil se kotouče a parádním obloučkem přes obránce skóroval do prázdné branky.

Chemopetrol Litvínov - JME Znojemští Orli 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Prorok (V. Hübl, Čaloun), 10. Kotrla (Šlégr, Čaloun), 14. Čaloun (V. Hübl, Prorok), 30. Čaloun (Šlégr, Prorok), 52. Ťupa (Zálešák, Kotrla), 59. Kotrla (Branda) - 18. Pucher (Plášek), 21. Kuboš (Uram), 26. Němeček (Bičánek, Blatný). Rozhodčí: Šindler - Bláha, Pešek. Vyloučení: 6:7, navíc Kotrla (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4780.
Sestavy:
Litvínov: Jarina - Šlégr, Hranáč, Škoula, Ťupa, Kroupa, Skuhrovec - Čaloun, V. Hübl, Prorok - Zálešák, Branda, Kotrla - Trávníček, P. Martinec, Balázs. Trenéři: Jeřábek a Rosol.
Znojmo: Slávik - Bičánek, Němeček, Kuboš, Čakajík, Toman, Šmach - Uram, Ludvík, R. Erat - Plášek, Pucher, Haman - Blatný, J. Straka, Ambruz - Mikulík, Vorel, Beroun. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice