Hlavní obsah

O osmé místo se tahají Litvínov s Plzní

PRAHA

Tři kola před koncem základní části extraligy se o osmou příčku tabulky zajišťující účast v play-off přetahují už jen celky Litvínova a Plzně. Čtyřzápasová série výher posunula na postupovou příčku Litvínov, ale Plzeň stále ještě věří příznivějšímu losu. Kdo se bude smát jako poslední? Série čtyř výher dává lepší výchozí pozici Severočechům, mají k dobru tři body.

Článek

Před týdnem vypadala situace lépe pro Západočechy, ale zranil se jim Martin Straka a stále nemůže chytat ani gólmanská jednička Tomáš Duba. "Nechceme se vymlouvat na to, že Martin nehraje, měli by ho nahradit jiní hráči," vztekal se po porážce s Kladnem kouč Jiří Neubauer. "Doplácíme na vyloučení, v koncovce jsme bezzubí, i když sami máme také dost přesilovek," stěžoval si.

Kdo nakonec postoupí do play-off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V kabině momentálně devátého celku extraligy tak vládne hustá atmosféra. Zatímco loni se Plzeň do osmičky prokousala na poslední chvíli zejména zásluhou gólmana Málka, letos jí v závěrečných kolech základní části uniká play-off mezi prsty. "Také věřím spíše Litvínovu," říká bývalý trenér české reprezentace Josef Augusta. "Výhrou v Liberci udělal k postupu velký krok. Věří si a v posledních třech kolech by se měl vypořádat i s těžším losem," je přesvědčen Augusta.

Augusta věří Litvínovu

"Plzeň mě v této sezóně nepřesvědčila. Měnila trenéry, dokonce se zbavila i Jardy Špačka. To mě překvapilo," připomíná. Západočeši podle něj čekají zejména na příští sezónu. "Teď to nějak dohrají, ale z angažmá v Rusku by se měl vrátit trenér Marek Sýkora, od kterého se v Plzni dost čeká," tvrdí Augusta.

Jím favorizovaní hokejisté Litvínova právě výhrou v severočeském derby potvrdili, že jsou v současné době v mnohem lepší formě než Plzeň a také na ni mají náskok tří bodů. "Na výsledky Západočechů ale vůbec nehledíme, musíme si to prostě uhrát sami. Pod Ještědem to byla pro nás jedna z posledních šancí k posílení ambicí na osmičku," přemítal trenér Vladimír Jeřábek

Litvínovští by si potřebovali "odfrknout"

Ten v neděli posílal do hry jen šest obránců a devět útočníků. Víc zdravých hráčů při zranění Ručinského, P. Martince a Ťupy ani neměl. "Nejvytíženější je pochopitelně úderná první pětka, ale ani ostatní dvě nejsou pasivní," podotkl Jeřábek, který vítá několikadenní volno před pátečním pokračováním extraligy se Slavií: "Potřebujeme, aby si kluci trochu fyzicky odfrkli."

Těžký závěrečný los ho ale vůbec neděsí. "Úspěchem v Liberci jsme se přesvědčili, že bodovat se dá všude. S tímto vědomím pojedeme i do Zlína a Vítkovic," dodal trenér Litvínova, který by si ve vyřazovacích bojích zahrál po čtyřech letech. "V zápasech se soupeři, kterým zdánlivě o nic nejde, je vždycky naděje na úspěch," souhlasí s Jeřábkovým optimismem Augusta.

Rivalové v boji o play-off
LITVÍNOVPLZEŇ
(2:1, 1:1, 7:1, 2:4)
SlaviaTřinec
ZlínLiberec
VítkoviceZnojmo
Pod soupeři v boji o play-off jsou jejich vzájemné duely, které rozhodují v případě bodové rovnosti. S tučně vytištěnými týmy se kandidáti osmičky utkají doma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.