Hlavní obsah

Důležitá je motivace a tu já pořád mám, ujistil rekordman Ptáček

Hradec Králové

Hokejový obránce František Ptáček bude v nové sezóně opět vylepšovat rekord v počtu odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži. Na kontě má už 1088 utkání a neodradilo ho ani to, že se s klubem musel přestěhovat z Českých Budějovic do Hradce Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Nové dresy extraligového hokejového klubu Mountfield Hradec Králové. Na fotce zleva zástupce hráčů František Ptáček, předseda představenstva Miroslav Schön, generální manažer klubu Aleš Kmoníček a hlavní trenér Peter Draisaitl.

Článek

Osmatřicetiletý spolehlivý bek, jenž v tuzemsku strávil celou svoji kariéru, má do hokeje stále velkou chuť. "Pro každého sportovce je důležitá motivace a já ji pořád mám," ujistil Ptáček.

Se stěhováním z jihu Čech už se vyrovnal, přestože tehdy přirovnával postavení hráčů k figurkám na šachovnici. "Jsem doma tam, kde mám rodinu. A přestěhovaní už jsme tady všichni, je to jen o tom, co se kde komu podařilo najít. Děti jdou do školy a školky, takže začínáme fungovat jako rodina v Hradci," přiblížil Ptáček. "Těma figurkama však jsme, i kdybychom se nestěhovali," dodal s úsměvem.

"Je to něco, co nezapomenu - vzpomínka na celý život. Teď jen záleží na tom, zda bude příjemná, nebo nepříjemná, což se bude samozřejmě odvíjet od sportovních výkonů a výsledků," prohlásil při ohlédnutí za stěhováním klubu kvůli "sporu o pivo". "Bude to zajímavé i pro mě - Hradec jde do ligy po téměř dvaceti letech a já tu právě tehdy hrál se Slavií baráž, po níž místní klub sestoupil," připomněl Ptáček.

V přípravě týmu převažovaly porážky, vědu z nich ale Ptáček nedělá. "Jsem rád za to, jak to vypadá herně. Samozřejmě jsou důležité i výsledky, ale v tenhle moment je důležité vědět, že umíme předvést dobrou hru, která může být pro soupeře nepříjemná," pochvaloval si.

Do Hradce nepřišlo uražené mužstvo

Během přípravy se mu zamlouval i pozitivní přístup královéhradeckého publika. "Lidé, co přišli, tak ocenili naše výkony. Jsou určitě rádi, že sem nepřišlo uražené mužstvo, co by nechtělo hrát hokej."

Věří, že týmu se bude v novém působišti dařit. "Když se daří, je pohoda, ale v opačném případě pak člověk hledá špatné věci ve všem," uvedl bývalý obránce pražské Sparty, s níž vyhrál čtyři extraligové tituly, a Karlových Varů. "Doufám, že sezóna bude úspěšná a člověk zapomene na to, že byl přestěhován."

Mountfield čeká ostrý začátek - právě na Spartě. "Už se těším," řekl pobaveně Ptáček. "Zápasy se Spartou mi vycházejí. Už když jsem odešel do Varů. Teď už ale nemusím dávat pozor, na jakou střídačku půjdu. Jako tehdy, když jsem šel ze Sparty do Varů. Bude to určitě zpestření, že hned na začátku hraju proti 'své' Spartě," podotkl Ptáček.

Cílem je pro něho především vydržet zdravotně v pořádku. "A být co nejvíce prospěšný týmu. S týmem je cílem hrát co nejvýše. Všichni ví, jak je důležitý začátek a každý bod, aby nám pak ty body nechyběly. Nesmíme nic vypustit," uvedl Ptáček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice