Hlavní obsah

Chceme být králem Prahy, vyhlašuje Slavia, ale tuší, že Sparta bude letos silná

Praha

Zatímco před stratem loňské sezóny se hokejové Slavii příliš moc nevěřilo a svěřenci Vladimíra Růžičky přesto vybojovali bronz, letos jsou sešívaní pasováni na jednoho ze spolufavoritů extraligy. Ve své jubilejní dvacáté sezóně v extralize by červenobílí rádi skončili před svým městským rivalem Spartou, ačkoliv si uvědomují, že to nebude snadný úkol.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér hokejistů Slavie Praha Vladimír Růžička.

Článek

„Určitě se teď nebudeme pasovat na to, že bychom měli hrát tam, kde Sparta, která hodně posílila. Ale říkám, že ten boj o Prahu stejně chceme vyhrát my," prohlásil na pondělní tiskové konferenci kouč Slavie Vladimír Růžička. Slova o získání titulu od sešívaných letos nečekejte, to však neznamená, že by na něj nepomýšleli.

„Je hrozně hezké něco vyhlašovat o titulu, ale důležité je předvést to na ledě," ví kapitán Petr Kadlec a Růžička s ním souhlasí. „Chceme hrát dobrý hokej, každý zápas si půjdeme za svým. Základem je dostat se do play off a pak se v něm probojovat co nejdále," říká trenér, jehož potěšily výsledky přípravných zápasů, ve kterých Pražané odešli poraženi jen jednou z osmi případů.

„Ale pořádně náš prověří až extraliga, přípravné zápasy jsou hlavně o nácviku. Sezóna bude těžká, nečeká nás nic jednoduchého a nesmíme nic podcenit," uvědomuje si Růžička, který se už bude muset obejít bez tahouna loňské sezóny Tomáše Hertla, který zamířil do San Jose v NHL.

Změny v kádru Slavie před sezónou 2013/14
Přišli
Adam Svoboda (brankář)
Juraj Valach (obránce)
David Štich (obránce)
Kyle Wharton (obránce)
Lukáš Chalupa (obránce)
Jaroslav Bednář (útočník)
Odešli
Miroslav Kopřiva (brankář)
Petr Kuboš (obránce)
Michal Kempný (obránce)
Jiří Kučný (obránce)
Jaroslav Koma (obránce)
Jan Alinč (útočník)
Tomáš Hertl (útočník)

Jeho schopnosti má nahradit Jaroslav Bednář, jenž Slavii chvíli pomáhal i v minulém ročníku a nyní se ze Švýcarska vrátil natrvalo. „Všichni ho známe, je to hráč, který umí rozhodovat zápasy," neskrývá nadšení Kadlec. V jednu chvíli se dokonce spekulovalo i o příchodu Jakuba Klepiše, ten se ale minulý týden upsal pražskému Lvu. „Jsem maximálně spokojený s tím, že se nám podařilo získat Jardu Bednáře, dál jsem to nějak neřešil," prohlásil na téma Klepiš Růžička.

Větší pohyb v kádru doznaly defenzivní řady, čtveřice hráčů Slavii opustila, stejný počet ale putoval opačným směrem. „Hokej není jen o útočení, proto jsme se zaměřili na posílení obrany," vysvětluje trenér. „Je to docela velký zásah do obrany, ale já věřím, že se sehrajeme co nejrychleji," doplnil Kadlec. Brankářskou jedničkou bude Dominik Furch, záda mu bude krýt Adam Svoboda. „Dominikovi věřím, že bude chytat výborně. Ale znáte mě, jak to mám s gólmany. Když se bude Adam jevit lépe, bude v brance on," usmál se Růžička.

Slavia se hodlá prezentovat stejným stylem, který jí přinesl úspěch v minulém ročníku. Tedy propracovanou obranou a maximálním důrazem. „Není důvod, abychom cokoli měnili," říká před dvacátou sezónou Slavie v nejvyšší domácí soutěži Růžička. Na dres Pražanů se vrací tradiční slávistická hvězda, podle slov vedení klubu budou dresy i „čistší", tedy s méně reklamami, čímž bylo vyslyšeno přání fanoušků. Rozpočet klubu zůstává stejný, zhruba stomiliónový.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice