Hlavní obsah

Jihlava vyhodila Buzka, Kaděru a Mareše

PRAHA/JIHLAVA

Trojice zkušených hráčů opustila před začátkem baráže o udržení v extralize kádr Dukly Jihlava. Vedení klubu z Vysočiny v sobotu nečekaně propustilo mistra světa z roku 2000 Petra Buzka, Romana Kaděru a Jaroslava Mareše. Hráčské trio dalo týmu sbohem po páteční prohře se Znojmem 2:5 a už nebylo na sobotním dopoledním tréninku.

Foto: PRÁVO

Roman Kaděra

Článek

Dukla se nechce k hráčské rošádě příliš vyjadřovat. "Sportovní přípravu těchto tří hráčů jsem zastavil, ani jeden z nich už není v kabině. Nejsou připraveni nastoupit za nás v baráži. To je zatím vše, co bych k tomu chtěl říci," řekl na internetových stránkách klubu jednatel Ivan Padělek.

"Je to interní záležitost klubu. Vedení se prostě s těmito hráči nedomluvilo na další spolupráci. Možná je to dobrý krok, ale to se ukáže až v budoucnu," uvedl jihlavský trenér Richard Farda.

"Po pátečním zápase jsme měli schůzku s vedením, kde jsme se shodli na tom, že účast těchto tří hráčů týmu neprospívá. Museli jsme s týmem něco udělat," prohlásil Farda.

Buzek se vrátil do Jihlavy na konci ledna po měsíčním hostování v Litvínově a netajil se tím, že se mu do posledního týmu extraligy příliš nechce. "Nechci se k celé věci vyjadřovat. S panem Padělkem jsme zatím neměli žádné sezení, kde bychom si vše v klidu vyříkali. Možná později," dodal k věci Buzek.

Také s nasazením Kaděry a Mareše v posledních zápasech nebyli v Dukle spokojeni. "Museli jsme s naší hrou něco udělat," uzavřel Farda.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice