Hlavní obsah

Čtyři góly? Mělo jich být víc, kaje se chomutovský útočník Balej

Chomutov

Hokejový útočník Jozef Balej měl být po svém letním příchodu z mistrovské Plzně jedním z hlavních tahounů týmu Chomutova. V devíti odehraných kolech extraligy si připsal čtyři góly. Naposledy se trefil v pátek při porážce svého týmu se Zlínem. Není to špatná bilance, ale zkušený forvard v rozhovoru pro Sport.cz spíš lituje, že těch branek nebylo víc.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Útočník Pirátů Jozef Balej od sebe v novém dresu očekává zatím víc.

Článek

Jak vnímáte svou střeleckou statistiku?

Podle šancí, do kterých jsem se ve většině zápasů dostal, jsem měl mít těch gólů minimálně jednou tolik. Vím, že se produktivita ode mne očekává, a asi to tak má být. Proto věřím, že se jako tým v koncovce postupně zlepšíme, a bude to tam padat nejen mně, ale i dalším klukům z ofenzivy. Třeba David Hruška je zkušeným a gólovým typem útočníka.

Mrzí vás hodně páteční prohra se Zlínem 3:4 po nájezdech?

Pět minut před koncem třetí třetiny jsme vedli 3:1. Nechali jsme inkasovaným gólem pár vteřin před sirénou při soupeřově power play dojít zápas do prodloužení. Přišly nájezdy, kdy je to padesát na padesát. Takže taková porážka, navíc na vlastním ledě, je tím nejhorším výsledkem, jaký se může stát. Získat dva body, nebo jeden, to je v naší situaci rozdíl.

Vy jste už v první třetině skóroval v přesilovce, takže si nemáte co vyčítat.

Jak jsem říkal, snažím se co nejvíce střílet a hlavně trefit bránu. Vyšlo to, ale trochu kuriózním způsobem. Původně jsem chtěl pálit příklepem, nakonec z toho bylo nahození puku. Nečekal jsem, že to tam spadne.

Provází chomutovský tým při vyrovnanosti extraligy nervozita?

Uvědomujeme si důležitost každého zápasu. Když se vyhraje, dá se díky třem bodům poskočit třeba z desátého až na šesté místo v tabulce.

V neděli nastoupíte k severočeskému derby v Liberci. Co od něj očekáváte?

Bílí Tygři jsou překvapivě poslední v tabulce, takže budou mít ohromnou motivaci s tím něco udělat. Půjde opravdu o každý bodík, který může hrát v celkovém účtování velkou roli.

Reklama

Související témata: