Hlavní obsah

Liberec i Kladno potřebují zabrat

PRAHA

Kladno i Liberec musí ve čtvrtek na omácím ledě uspět, aby si udržely reálnou šanci bojovat o semifinále play-off, protože stav 0:3 na zápasy by zřejmě těžko otáčely. Naopak slávisty i hokejisty Pardubic by třetí výhra v sérii výrazně přiblížila postupu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

V zápase Slavie s Libercem nebyla nouze o tvrdé střety u mantinelu.

Článek

V Liberci se zápas play-off hraje poprvé v historii, očekává se vyprodaný stadión a domácí řeší, jak zacelit mezeru v obraně po distancovaném Fischerovi.

"Je to citelné oslabení, ale tým se semkne a podpora publika bude veliká. Doma si víc věříme než v Praze, jen nesmíme dělat chyby ani se nechat vylučovat. Hodně důležitou roli přikládám první brance," uvažuje trenér Josef Paleček.

Zajíce počítá po honu

Slávisté přijedou pod Ještěd bez obránce Žižky, jenž má zlomené žebro a zahraje si v této sezóně zřejmě jen v případě jejich postupu. "Určitě to budeme mít v Liberci těžší než doma, ale chceme vyjít z aktivní obrany, i když se domácí pokusí dostat nás pod tlak. Nemáme důvod něco v naší taktice měnit, na soupeře účinkovala," říká kouč Vladimír Růžička.

O tom, jak blízko jsou slávisté páté účasti v semifinále za sebou ale kouč mluvit nechce. "Zajíce počítám až po honu, dokud se nevyhrají čtyři zápasy, není nic rozhodnuto," míní Růžička.

Také pardubické plány ohledně postupu zůstávají neveřejné. "Udělali jsme dosud jen dva kroky ze čtyř, musíme dál hrát pozorně zezadu a být trpěliví," říká trenér Vladimír Martinec.

Pro Pardubice je mementem loňské čtvrtfinále s Plzní, v němž vedly také 2:0 na zápasy, ale nakonec selhaly v sedmém utkání. " Volíme obezřetnou taktiku, spoléhat budeme na rychlé brejky a především na tu defenzívu," doplňuje Martinec.

Maximálně zkomplikovat pardubickou cestu do semifinále chce Kladno, které na svém stadiónu zažije atmosféru vyřazovací části po dlouhých osmi letech. "Když ve čtvrtek vyhrajeme, tak to ještě bude dramatické," prohlašuje trenér Zdeněk Müller, jenž doufá, že se jeho tým přiblíží výkonu z úvodního duelu série a hlavně zlepší koncovku.

Chtějí řezat, ale férově

"Zápasy v Pardubicích jsme odehráli vyrovnané, ale potřebujeme víc štěstí," naráží kouč na fakt, že Kladenští převážně trefovali jen brankovou konstrukci či gólmana Lašáka, jenž nastřádal za dvě utkání 70 zákroků. Do sestavy se vrátí Horna, nahradí spalovače šancí Hluchého.

Kladno však východočeského protivníka letos porazilo jen jednou a to bylo ještě s vydatnou pomocí Jágra, jenž je dávno v ruském Omsku. "Soupeř má určitě nejšikovnější útočníky v lize," tvrdil na klubovém serveru gólman Zdeněk Orct: " Musíme počkat na jejich chyby a hrát důrazně. Chceme je řezat, ale férově."

Česká pojišťovna play-off - čtvrtfinále III.
KLADNO - PARDUBICE (stav série 0:2)
Hluchého v útoku vymění Horna, nemocný je stále Michael Frolík.Vsadí na obranu a rychlé brejky, vítěznou sestavu měnit nemusí.
LIBEREC - SLAVIA (stav série 0:2)
Domácí premiéra v play- off, marodí Moravec a Holub, v trestu je Fischer.Obránce Žižka má zlomené žebro, tým sází na čtyři vyrovnané útoky.

Reklama