Hlavní obsah

Pardubice odvalily psychický balvan

PARDUBICE

Po konci sedmého zápasu čtvrtfinále si někteří pardubičtí hokejisté vzali na led při závěrečné postupové děkovačce i své potomky a společně s diváky jásali, jako by vyhráli nejméně světový šampionát. Obrovský balvan spadl ze srdce mužstva kouče Vladimíra Martince. "Nechtěli jsme, aby novináři měli o čem psát," narážel trenér na zpackané sedmé zápasy Východočechů v play-off v posledních čtyřech sezónách.

Článek

Nervozita by se přitom v domácí kabině dala před zápasem krájet a určitě jí nepomohla branka inkasovaná po 76 vteřinách. "Zase se tam puk nějak odrazil ke Kladeňákovi přímo na hokejku," podivoval se gólman Pardubic Ján Lašák, jenž v úplném závěru zlikvidoval i penaltu Pavla Patery. "Trenéři mě určili, ale už jsem se pět vteřin před koncem tolik nedokázal soustředit," zalitoval kladenský centr.

Žádné velké oslavy se ale na východě Čech konat nebudou. "Bohužel jsme si to protáhli sami, takže slavit budeme jen s mírou a střízlivě," tvrdil útočník Michal Mikeska, který jen kroutil hlavou, jak Slavia nezvládla sedmý duel s Bílými Tygry. "V šatně jsme se divili a říkali si, jaká zas bude v Liberci zima," smál se.

Do smíchu zato moc nebylo nejlepšímu obránci Kladna Tomáši Kaberlemu. "Věděli jsme, že Pardubice mají skvělé přesilovky, bohužel jsme právě při nich inkasovali," vadilo bekovi. "Je škoda, že nerozhodovala hra pět na pět. Při ní jsme si dost věřili," poznamenal s trpkostí v hlase.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice