Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 8:3Vítkovice v předehrávce deklasovaly odevzdaný Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Pastor 1 : 0
12. Němec 2 : 0
15. Němec 3 : 0
30. Stehlík 4 : 0
32. Burger 5 : 0
46. Huna 6 : 0
51. Šedivý 7 : 0
51. Šulák 7 : 1
54. Hruška 7 : 2
55. Vandas 8 : 2
59. Hřebejk 8 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Dva góly extraligového debutanta Erika Němce pomohly hokejistům Vítkovic v předehrávce 33. kola tuzemské nejvyšší soutěže k drtivé výhře 8:3 nad Chomutovem. Němcův útok s Peterem Húževkou a Petrem Strapáčem obstaral úvodní čtyři góly a postaral se tak o ukončení série čtyř vítkovických proher. Severočeši po odevzdaném výkonu venku utrpěli už devátou prohru po sobě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Vítkovic Petr Strapáč (vlevo) a útočník Chomutova Vojtěch Kubinčák v utkání 33. kola hokejové extraligy.

Článek

Šňůra porážek vyvolala v sestavě Vítkovic hotové zemětřesení, pohromadě zůstal jen první útok a rošády se domácím nad očekávání vyplatily. Chomutovský záměr o perfektní defenzívu se už během první části zbortil jako hrad z písku. Přestože hosté začali vcelku aktivně, vyrovnaná partie trvala jen sedm minut: pak po vyhraném Húževkově vhazování od modré čáry napřáhl Pastor a po čistém průstřelu v úvodní vítkovické přesilovce se mohl radovat ze své první extraligové branky.

Koncepce Pirátů vzala za své. Směrem dopředu to ještě šlo, ale v defenzívě to hostům pořádně skřípalo. Brankář Růžička ve 12. minutě neudržel mezi betony Strapáčovu dorážku, puk mu vypadl za záda a tam ho snadno doklepl do sítě debutant Němec. Hned v příštím střídání hosté selhali při hlídání Němce ve středním pásmu a sólo na Růžičku zakončil s ledovým klidem ranou nad vyrážečku.

Chomutov pohřbila nedisciplinovanost

Chomutov se zdál být smířený s porážkou. K chabé defenzívě přidal i nedisciplinovanost a šňůrou pěti vyloučení v rozmezí pěti minut prakticky pohřbil šance na dramatizaci vývoje. Domácí v úplném poklidu navýšili skóre Stehlíkem, který prudkým příklepem prostřelil Růžičku. Při hře čtyři na čtyři dala chomutovská obrana přebytek prostoru Burgerovi a ten pod Růžičkovým betonem procedil puk do sítě popáté.

Vítkovice se v uvolněném tempu prostřílely k rekordnímu výsledku sezóny. Huna dal před jedenácti dny Chomutovu hattrick a skóroval i dnes, když zblízka pokořil Růžičku pošesté. První branky sezony se dočkal i Šedivý a až pak ke slovu přišli i hosté. Dolejš si nechal vypadnout z lapačky Šulákovu střelu a devět minut před koncem se připravil o čisté konto, pak se dělovkou nemýlil Hruška. Domácí však bleskově kontrovali Vandasem, který zblízka zasunul puk za Růžičku, ale konečný účet stanovil v přesilovce chomutovský Hřebejk.

Předehrávka 33. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 8:3 (3:0, 2:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 7. Pastor (Húževka), 12. E. Němec (Strapáč, Húževka), 15. E. Němec (Strapáč), 30. Stehlík (Húževka, E. Němec), 32. Burger (Vandas), 46. Huna (Svačina, Roman), 51. Šedivý (Valčák, Kolouch), 55. Vandas (Burger) - 51. Šulák (Sikora, Šagát), 54. D. Hruška (J. Straka, Hřebejk), 59. Hřebejk (Pulpán, J. Straka). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6, navíc Burger (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3248.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Kovář, Pastor, Stehlík, M. Hruška, Barinka, Bail - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, E. Němec, Húževka - Vandas, Burger, Szturc - Šedivý, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Chomutov: M. Růžička - Rutta, Pulpán, Novák, Trefný, Krstev, Šulák, Mrázek, Bartejs - Balej, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, J. Straka, Bartečko - Hřebejk, Šagát, Sikora - Kämpf, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Reklama

Související témata: