Hlavní obsah

Chybí nám důraz při proměňování šancí, uvědomuje si Kaberle

Kladno

Hokejisté Kladna si proti Vítkovicím připsali další nevydařené utkání, po prohře 1:2 jsou i nadále předposlední a vzdaluje se jim postup do play off. Momentálně dělí Rytíře od desátého místa osm bodů. Vážnost situace si uvědomuje i obránce Tomáš Kaberle, podle kterého je hlavním problémem Středočechů nízká produktivita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle.

Článek

"Dnes jsme brzy vedli, ale udělali jsme následně dvě hrubky a doslova darovali Vítkovicím výhru. Bojovali jsme, měli dost příležitostí, ale střelecky se trápíme. Trvalo to celou druhou čtvrtinu a nevychází nám teď ani začátek třetí části," řekl Kaberle.

Podle zkušeného beka, který se do mateřského klubu vrátil na začátku sezóny poté, co nezískal angažmá v NHL, se přitom Kladenští do šancí dostávají. "Vždy to ale shoří na špatné finálové nahrávce a snaze prosadit se před brankou. Gólmana jsme dost prověřovali. Musíme však stále víc trénovat, chodit do branky a proměňovat příležitosti," zdůraznil mistr světa a vítěz Stanleyova poháru. "Znova zdůrazňuji, chybí důraz v proměňování šancí. Musíme puk dostat do branky i s gólmanem," řekl Kaberle.

Psychiku teď dobrou nemáme, říká Kaberle

Kladnu se nejen vzdalují postupové pozice do play off, ale nyní i dvanácté Karlovy Vary. Týmu, který vlastní Jaromír Jágr, tak může hrozit i boj v extraligové baráži. "Určitě nejsme v dobrém psychickém rozpoložení. To každý vidí. Nesmíme se ovšem dívat na ostatní, ale jenom na sebe. Musíme vidět před sebou vždy nejbližší zápas a ne to, co třeba bude za 15 kol," podotkl Kaberle.

Nedělní zápas sledovalo jen 1094 diváků, což je nejmenší počet v sezóně a jedna z nejslabších návštěv v historii. "Určitě nám nepomohl televizní přenos. Nemáme dobré výsledky, a tak fanoušci se buď dívali doma na televizi, nebo vůbec ne. Nelze se tomu divit. Musíme opět začít vyhrávat, a přitáhnout tak diváky zpět do ochozů," uvedl Kaberle.

Kaberle se snaží Kladnu pomoct, i když není zdravotně fit. Má problémy s třísly. "Teď je to lepší. Proti Chomutovu jsem určitě hrát nemohl. Potom jsme se snažili léčbu urychlit, což mi pomohlo, a třísla naštěstí drží," řekl Kaberle.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články